gratulálunk!

2020.10.01. 14:45

Szép eredmények születtek a Szemere Miklós Program vetélkedőjén

A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói aktívan részt vettek az online megmérettetésen.

Fotó: Vörösmarty-archív

Az iskola diákjai a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Simicskó István által kezdeményezett Szemere Miklós Program online vetélkedőjén vettek részt, valamint az országos döntő feladatainak teljesítésében – számolt be a tanintézmény.

A tanulók – szabadidős program keretében – az iskolában kezdték meg a feladatok teljesítését, majd az online oktatás keretében is sokan kitöltötték a rendkívül érdekes, időzáras online kérdőívet. Sajnos a középdöntőt és az országos döntőt nem lehetett megtartani a kialakult járványhelyzet miatt az eredeti időpontban.

A debreceni intézményből 42 tanuló teljesítette úgy a tesztek megoldását, hogy meghívást kaptak a 2020. 09. 30-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénájában megrendezett országos döntőjére. A döntőre 38 tanuló tudott elmenni, akiket két tanár Bencsik Andrásné Juhász Katalin és a vetélkedőt szervező tanár Kissné Karacs Róza kísértek el.

Fotó: Vörösmarty-archív

Már a megérkezéskor színes pólókat kaptak, ezek segítségével alakultak ki a versenyzők különböző helyszínre való beosztása.

A rendezvényt dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke nyitotta meg, aki közvetlenül szólt a gyerekekhez, biztatva őket a fair play versenyre. Megható volt hallgatni motiváló, biztató szavait.

A iskola kitűnő ellátásról számolt be. Rendkívül érdekes, tartalmas vetélkedőn vehettek részt a meghívottak: íjjal lövészet, pisztolylövészet, sportlövészet, kardvívás pontszámok rögzítésével, tájékozódási futás, elméleti kvíz, akadályverseny elméleti fordulója után gyakorlati pálya teljesítése. Szünetben, a feladatok teljesítése után tankvezetés, autós szimulátor, állóképesség mérésével evező szimulátor is szolgálta a tanulók tapasztalatszerzését.

Míg a zsűri értékelte a különböző állomások teljesítését személyenként, addig bűvész szórakoztatta a gyerekeket, aki aktívan bevonta a tanulókat is a bűvészkedésbe.

A Vörösmarty tanulói a következő díjakban részesültek:

  • 5-6. osztály kategóriában egyéni második helyezés, jutalma: okos óra, digitális ajándékcsomag és sportszerek. Az értékes ajándékcsomagot Gere Attila 6.b osztályos tanuló kapta.
  • 7-8. osztály kategóriában szintén egyéni második helyezés, jutalma: okos óra, digitális ajándékcsomag és sportszerek. Az értékes ajándékcsomagot Fekete Antal 8.a osztályos tanuló kapta.
  • A legtöbb tanulót benevező intézmény különdíjaként járó 300 000 Ft értékű sportszervásárlási utalványt a Vörösmarty kapta, illetve legtöbb diákot benevező tanárnak járó 100 000 Ft értékű wellness hétvége utalványt Kissné Karacs Róza nyerte el, aki szintén az iskola tanára.

    Minden résztvevő emléklapot, értékes ajándékcsomagot kapott, amit dr. Simicskó István és Nébald György olimpiai bajnok kardvívó adták át személyesen a gyerekeknek, résztvevőknek. A szülők a televízióban, az M1 csatornán láthatták gyermeküket.

    Ez a rendezvény felkeltette az érdeklődést a különböző sportok iránt, az értékes jutalmak arra sarkallják a gyerekeket, hogy érdemes koncentráltan, jól teljesíteni a versenyeken.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!