energetikai korszerűsítés

2020.07.22. 15:52

Javában zajlanak a munkálatok a Fazekas Mihály Gimnázium területén – fotókkal

Színvonalas oktatási környezet kialakítása és környezettudatosság áll az átalakítás fókuszában.

A fejlesztés kivitelezését még tavasszal kezdték meg a szakemberek. Az oktatási intézmény energetikai megújulásának részleteiről szerdán délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek.

– Az energetikai felújításnak része a nyílászárók cseréje, a gázfűtésről geotermikus energiahasznosításra való áttérés, a falak szigetelése, valamint napelemek elhelyezése a tetőn – ismertette Aranyi Imre, a Fazekas Mihály Gimnázium igazgatója az eseményen. Az intézményvezető hozzátette, hogy a fejlesztés során mozgássérültek számára is használható tereket is létrehoznak, így egyebek mellett mellékhelyiség kialakítása van folyamatban.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy a cívisvárosban, mint az ország egyik képzési centrumában kiemelten fontos ügy a oktatási-nevelési intézmények folyamatos fejlesztése. – Az elmúlt öt évben, több mint hétmilliárd forint ráfordítással mintegy harminc oktatási-nevelési intézményt tudtunk felújítani Debrecenben, és még 11 létesítmény korszerűsítése szerepel a tervek között. Meghatározó, hogy a debreceni diákok minél jobb körülmények között tudják elsajátítani azt a tudományt, amelyre a város gazdaságának szüksége lesz a jövőben – mondta a városvezető. – A Fazekas Mihály Gimnázium főépületének felújítása már hat éve megtörtént, most pedig 255 millió forintos beruházás segítségével az energetikai felújítással folytatjuk az iskola fejlesztését. – Nemcsak a gimnázium, hanem annak környezete is meg fog újulni. A Tóth Árpád utca-Hatvan utca-kiskörút és Bajcsy-Zsilinszky utca által határolt terület korszerűsítésével nagyobb teret kap majd az intézmény – egészítette ki Kósa Lajos országgyűlési képviselő.

Pósán László országgyűlési képviselő a sajtóeseményen kiemelte, hogy a Debrecenben történő korszerűsítések a klímavédelemre is koncentrálnak. – Ezekkel a fejlesztésekkel környezetbarát, energiatakarékos rendszerek kerülnek a cívisváros közintézményeibe, így csökken a károsanyag-kibocsátás és az energiafelhasználás, élhetőbb lesz a környezetünk – tette hozzá végül Pósán László.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!