Erre nem, arra igen

2019.05.08. 12:37

Jó tudni: így alakul a közlekedés a hétvégi nagyvásár alatt

Szombaton és vasárnap rendezik meg a tavaszi nagyvásárt Debrecenben, forgalomkorlátozásra és útlezárásra lehet számítani a városban.

Fotó: Matey István

A Debreceni Közterület Felügyelet tájékoztatása szerint – mely Debrecen hivatalos honlapján jelent meg – május 9-én, csütörtökön 18 órától május 13-án 5 óráig a Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sugárút útvonalon a Füredi úti kereszteződésig mindkét oldalban megtiltják minden gépjármű parkolását (várakozását), valamint a kerékpárút Békessy Béla u és a Menyhárt József tér közötti szakaszán a kerékpáros forgalmat.

A Böszörményi út melletti szervizút a Böszörményi u. 71. és az Ötvenhatosok tere 1-3. közötti szakaszán és a közeli szupermarket mögötti parkolóban minden gépjármű forgalmát és várakozását megtiltják.

Május 10-én, pénteken 17.30-tól május 13-án, hétfőn 5 óráig a közúti forgalom elől lezárják Debrecenben

  • a Böszörményi utat a Doberdó utcától a Füredi utcáig,
  • a Békessy Béla utcát a Böszörményi úttól a Görgey utcáig,
  • a Bólyai utcát a Böszörményi úttól a Jerikó utcáig,
  • az Akadémia utcát a Böszörményi úttól a Kertváros utcáig, minden gépjármű forgalma és várakozása megtiltásra kerül.
  • A fenti útszakaszról a forgalom a Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sugárút – Füredi út – Böszörményi út és vissza útvonalra terelődik majd.

    A korlátozások természetesen a helyi buszközlekedést is érintik, erről itt olvashatnak részletesebben.

    A Debreceni Közterület Felügyelet felhívja a figyelmet: a fentebb jelzett időszakokban a lezárt útszakaszon szabálytalanul parkoló gépjárműveket a tulajdonos költségére elszállíttatják.

    A vásárra keddig több mint 500 árus kapott már engedélyt, a rendezők szerint jó idő várható.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!