Debrecen hírei

2019.02.01. 16:37

Játék japánul, Japánban

Debrecen - A Leánykérés és a Lúdas Matyi után újabb sikerrel tértek haza.

Debrecen - A Leánykérés és a Lúdas Matyi után újabb sikerrel tértek haza.

Január 23-án mutatták be a japán Tojamában Pinczés István rendezésében az Emlékkintornás című japán drámát. – Jámbor József és én is a két ország kulturális nagykövetei vagyunk, így a japán–magyar diplomáciai kapcsolatok felvétele 150. évfordulójának alkalmából kértek fel minket, hogy a japán nagyvárosba utazzunk, és az ország egyik elismert rendezője, Kato Micsio szimbolista drámáját bemutassuk – tudtuk meg Pinczés Istvántól. A fiatalon elhunyt japán író a darab megírását követően vetett véget életének. – Az eddigi japán fellépéseinkhez hasonlóan az a darab is nagy sikert aratott, az előadást követően a másik főszereplőt, Hajdú Pétert is kulturális nagykövetté avatták.

– Az előadás egyik érdekessége volt, hogy Jámbor József japánul beszélt és élőben szaxofonozott a színpadon. A rendezés és a darab sikerét bizonyítja, hogy a 2020-as tokiói olimpia megnyitójára is meghívták, 2021-ben pedig Monacóban, a Grace Kelly Színházban japán–magyar–monacói koprodukcióban színpadra kerül. Idén több városban is be fogjuk mutatni az Emlékkintornást, elsőként Debrecenben, majd a megye más városaiban, és nincs kizárva, hogy a fővárosba is elvisszük – mondta a rendező.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!