Debrecen hírei

2019.01.19. 14:13

Verssel, könyvvel, zenével

Debrecen - A debreceni egyesület célja kultúránk ápolása és örökítése.

Debrecen - A debreceni egyesület célja kultúránk ápolása és örökítése.

Testvérek a versek és a dalszövegek? címmel zajlott le kedden a Jövő Boldogsága Segítő és Támogató Egyesület találkozója a Benedek Elek Fiókkönyvtárban. A szervezet még sokak számára nem ismert annak ellenére, hogy évről évre Wass Albert felolvasó maratont és Petőfi-szavalóversenyt is tartanak. A közhasznú egyesület vezetőjét, Sass Bálintnét rendezvényeikről és tevékenységeikről kérdeztük. – A Debreceni Városi Könyvtár egykori vezetőjeként alapítottam az egyesületet 2012-ben azzal a céllal, hogy a helyi és regionális kulturális értékeinket megőrizzük és továbbadjuk. Rendszeresen tartunk versbarát foglalkozásokat, a Verskör például olyan, tematizált foglalkozás, ahol kedvenc és saját szerzeményt olvasnak fel a résztvevők – tudtuk meg a foglalkozás házigazdájától.

Több színtéren

– Az egyesület minden korosztály számára értékes kulturális élményt kíván nyújtani városszerte. Az óvodásoknak mesefoglalkozást, az iskolásoknak nyári tábort, az időseknek „Ötórai teát” szervezünk, ez utóbbit az Anzix nevű együttesünkkel együtt. Több helyszínen is megtalálhatnak bennünket azok, akik szeretnének csatlakozni valamelyik rendezvényünkhöz. Versbarát körünknek a Benedek Elek Fiókkönyvtár, mesefoglalkozásainknak a Méliusz könyvtár, a február 22-én megrendezésre kerülő Wass Albert felolvasó maratonnak pedig az Újkerti Közösségi Ház ad majd otthont. – A kultúra ápolása és a közösségfejlesztés mellett szociális tevékenységet is végzünk, hiszen több alkalommal szerveztünk már adománygyűjtést. A Jövő Boldogsága Segítő és Támogató Egyesület könyvbemutatói, foglalkozásai mindenki számára nyitottak és ingyenesen látogathatóak – fogalmazott Sass Bálintné.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!