Debrecen hírei

2019.01.04. 16:21

Versengve igazolták: az értő olvasás érték

Debrecen - A nevező diákok három izgalmas angol regény közül választhattak.

Debrecen - A nevező diákok három izgalmas angol regény közül választhattak.

Az iskola saját ötletén alapuló EngRead nemzetközi angol nyelvi olvasóverseny döntőjét tartották november 30-án a Szoboszlói Úti Általános Iskolában; a találkozó céljai közt az értő, befogadó olvasás, a műveltség, a megfelelő feldolgozási módszerek és az eredmények megosztása szerepelt a középpontban. A versenyfeladat egy Power Point-bemutató készítése és előadása volt, amelynek témája egy angol nyelvű könnyített olvasmány.

A nevező 7–8. osztályos diákok három izgalmas regény közül választhattak, s megoldásaikkal nemcsak angoltudásukat, de kreativitásukat és előadókészségüket is megmutathatták. A háromfordulós megmérettetés mezőnye igazán változatosnak mondható: az 560 nevezőből 60 volt debreceni és 67 külföldi, a döntőbe 51-en jutottak, közülük 11-en debreceniek. A zsűri szintén nemzetközi volt: amerikai, nigériai, Costa Rica-i és argentin tagokkal is büszkélkedhetett.

A Szoboszlói Úti Általános Iskola tanulói külön kategóriában versenyeztek.

Az első három helyezett diák jutalma egy angliai utazás, a többi résztvevő nyelvtanulásukat segítő értékes könyvcsomagokkal és digitális eszközökkel gazdagodott.

HBN


Így szerepeltek

Megyénk diákjainak eredményei

Gál Panna, 3. helyezett; Kemecsei Péter Zsombor, 4. helyezett; György Levente, 7. helyezett; Kocsis Evelin, 8. helyezett; Nagy Gergő, 10. helyezett; Nagy Márk Viktor, 1. helyezett; Bartossik Bálint, 2. helyezett; Horváth Avarka, 5. helyezett; Balázs Ákos, 9. helyezett; Sütő Péter, 6. helyezett (Szoboszlói Úti Általános Iskola)

Posta Lilla, 19. helyezett (Balmazújváros, Balmazújvárosi Általános Iskola Bocskai István Tagintézménye)

Siket Nóra, 13. helyezett (Debrecen, Petőfi Sándor Általános Iskola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!