Debrecen hírei

2019.01.29. 11:38

Utazz a nemzeti ünneppel!

Debrecen - 15 ezer diák és tanár kapcsolódott be a diák­utaztatási programba.

Debrecen - 15 ezer diák és tanár kapcsolódott be a diák­utaztatási programba.

A Rákóczi Szövetség a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak. A szervezet, melynek célja a határon átnyúló magyar–magyar kapcsolatok erősítése, programjával szeretné megvalósítani azt, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között. A pályázatra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet. Feltétel, hogy az utazó középiskolás csoportnak a Kárpát-medencében legalább egy határt át kell lépnie, és a nemzeti ünnephez kapcsolódó közös programot kell szerveznie a másik iskolával. A Rákóczi Szövetség – a diákok számától függően – akár 300 ezer forint utazási támogatásban is részesítheti a sikeres pályázókat, illetve segít a fogadó iskola közvetítésében.

Környező országokba

Az utazások célpontja lehet Magyarország, Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Horvátország és Szlovénia magyarlakta területei. A csoportnak a program megvalósulását követően részletes úti beszámolót és az utazást megörökítő fotókat kell küldenie a szövetség részére.

– Immár 30 esztendeje járulunk hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, többek között azzal, hogy minden évben számos nyári tábort, találkozót, konferenciát, tanulmány­utat szervezünk határon túli és magyarországi diákok részvételével. Tavaly csaknem 400 Kárpát-medencei középiskola kapcsolódott be diákutaztatási programjainkba – tájékoztatta a Naplót Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!