Debrecen hírei

2019.01.10. 12:09

Több idő juthat a családra

Debrecen - Profi időgazdálkodóvá válhatnak a debreceni édesanyák az ingyenes képzésen.

Debrecen - Profi időgazdálkodóvá válhatnak a debreceni édesanyák az ingyenes képzésen.

Az Imami Egyesület az országban hat helyszínen – köztük 2019. február 9-én Debrecenben – ingyenes időgazdálkodási tréninggel segíti az édesanyákat a munka és a családi élet összehangolásában. A képzésre január 14-ig még lehet jelentkezni a debrecen.imami.hu családi információs portálon – olvasható az egyesület közleményében. Az ingyenes oktatásban részt vevő édesanyákat a helyek korlátozott száma miatt sorsolással választják ki, helyszínenként 20 résztvevőt.

Gond az állandó időhiány

Az új évben sok szülő elhatározza: leszámol az időrabló tevékenységekkel, hogy több idő jusson a szeretteire, feltöltődésre. Az Imami Egyesület 2016-ban országos felmérést végzett: a válaszadók – csaknem 1,5 ezer szülő – 77 százaléka számolt be arról, hogy problémát jelent számára a folyamatos időhiány, a különböző szerepek összehangolása. Sokan érzik úgy, hogy az állandó rohanás és kapkodás mellett 48 óra is kevés lenne a feladatok elvégzésére, s a legfontosabbakra – a családra, a gyerekekre, a társra, hobbira – pedig alig jut idő.

Technikákat ismertetnek

A női időgazdálkodási tréning résztvevői gyakorlati segítséget kapnak a munkahelyi feladataik és a magánéleti elvárások összeegyeztetéséhez, szülőkre szabott időgazdálkodási technikák megismerésével.

A képzések megtartására a női időgazdálkodás neves szakértőjét, Vidi Rita gondolkodásmód-tanácsadót és motivációs trénert kérték fel, akinek a „Hagyd a dagadt ruhát másra!” címmel jelent meg könyve a női időgazdálkodásról.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!