Debrecen hírei

2019.01.11. 15:59

Náray Tamás új „színben”

Budapest - Sok európai kifutón vonultak a modellek a ruháiban, most pedig tollat ragadott, és regényeket ír.

Budapest - Sok európai kifutón vonultak a modellek a ruháiban, most pedig tollat ragadott, és regényeket ír.

Ki gondolná, hogy már a 61. életévét tölti idén Náray Tamás? Az ismert tervező a Nógrád megyei Pásztón született, viszont nem sok időt töltött családjával a szülővárosában, mivel a szülei Debrecenben kaptak munkát, így egyhamar a cívisvárosba költöztek. Tamást már gyermekkora óta vonzotta a művészi pálya, de családi nyomásra külkereskedelmi iskolába járt, majd később közgazdaságot tanult. Ezt követően egy kereskedelmi vállalat művészeti osztályán kapott munkát, így számára nem volt kérdés, hogy megvalósítja álmát, és a tervező szakmát választja.

Vidéki családból származom, ahol megtanultuk azt értékelni, amiért megdolgoztunk. Az volt az elv, hogy addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér. Ha pedig többet akartunk, akkor tettünk érte"

– nyilatkozta az ismert tervező Szily Nórának.

Írói véna

– Farkasházi Réka nagyon jó barátom, és a férje – az egyik ismert kiadó igazgatója – épp akkortájt keresett meg azzal, hogy kellene nekik valamilyen jópofa, divatról szóló könyv. Mire azt mondtam, hogy olyat nem tudok, és nem is akarok már. Viszont megmutattam az írásaimat, és elkezdődött egy hosszú, közös műhelymunka, amiért örökre hálás leszek a kiadómnak, s aminek eredményeként megszületett a regényem – idézte fel 2017-ben Szily Nórának Náray Tamás. Azóta már három regénye látott napvilágot, s ezek egyike kétkötetes.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!