Debrecen hírei

2019.01.05. 21:09

Közös ellenzéki tüntetést tartottak Debrecenben

Debrecen - A legtöbb párt helyi szervezete részt vesz az ellenzéki kerekasztalban hangzott el a debreceni eseményen.

Debrecen - A legtöbb párt helyi szervezete részt vesz az ellenzéki kerekasztalban hangzott el a debreceni eseményen.

Elsősorban a Munka törvénykönyvének módosítása ellen vonultak tüntetők a Régi Városháza elé szombaton kora este, illetve sürgették Kósa Lajos távozását a politikai életből. A demonstráción elhangzott, ellenzéki kerekasztalt hirdettek, és a legtöbb politikai párt helyi szinten már visszajelzett, hogy részt vesznek annak munkájában. Ha Debrecenben előrelépést érnének el, megyei szintre is kiterjesztik az összefogást - fogalmaztak. Hozzátették, céljaik között szerepel, hogy olyan képviselőket állíthassanak, akik képesek változást hozni a települések életébe. A mintegy háromszáz fős csoportosuláshoz Rutz Tamás (Mi vagyunk Debrecen civil csoport) Herpelger Róbert (Jobbik), Pallás György (MSZP), Tóth Tamás újságíró, aktivista, Cseh Katalin (Momentum Mozgalom), Lénárt Attila, civil aktivista, Murguly Mátyás (LMP), a szakszervezetek képviseletében pedig Toldi Miklósné és Tóth Imre intézett beszédet.

- Magyarországon demokrácia van. A véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van, de csak békés keretek között. Budapesten láthattuk, hogy az erőszakos akciókat és tüntetéseket a bevándorláspárti Soros-hálózat és a bukott ellenzék szervezi. Nincs ez másképp Debrecenben sem, ráadásul itt is szinte ugyanaz a viselkedésmód mutatkozik meg. A tüntetésekből látható, hogy mindez már rég nem a Munka törvénykönyvéről szól: az ellenzék és a Soros-hálózat a hatalmat akarja megszerezni, ahogy azt Gyurcsány Ferenc be is jelentette - reagált közleményben a szombati debreceni eseményekre a Fidesz helyi szervezete. A nyilatkozat szerint a csendes többség nem kér az utcai erőszakból, nem kér az irányított zavarkeltésből. A döntő többség nem kíváncsi az ellenzék hazugságaira, köztéri dühöngéseire és cirkuszi mutatványaira. A magyarok ezért is szavaztak jelentős parlamenti többséggel járó bizalmat 2018 áprilisában ismételten a polgári kormánynak, s ezért vesznek csak részt a tüntetéseken a társadalmi támogatottság hiányában mindösszesen néhány ezren Budapesten és pár százan vidéken. A magyarok a fővárosban és vidéken is békében akarnak élni, így arra kérjük az ellenzéki pártokat és Soros civiljeit, hogy tartsák ezt tiszteletben - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!