Debrecen hírei

2019.01.22. 12:21

Idén kezdődhet a munka Gönczy Pál Utcai Óvodában

Debrecen - Az óvoda udvarától elkerítve folyik majd az építkezés.

Debrecen - Az óvoda udvarától elkerítve folyik majd az építkezés.

A Gönczy Pál Utcai Óvoda sportszobájának építése már több mint két éve várat magára. Most Balázs Ákos, a településrész önkormányzati képviselője arról tájékoztatta a Naplót, szándékaik szerint a munkálatok még az idén elkezdődhetnek. Mint azt a képviselőtől megtudtuk, az óvodabővítés terve már 2016 decemberében engedélyt kapott, azonban azzal a kikötéssel, hogy a használatbavételi engedély addig nem adható ki az új létesítményre, míg hozzá oltóvíztározó nem épül. Ezért a benyújtott pályázatot 2017 őszén visszavonták, s az önkormányzat a plusz műszaki tartalom miatt új pályázatot nyújtott be, magasabb forrásigénnyel.

Az új pályázatot a Magyar Államkincstár jóváhagyta, ezután készültek el az oltóvíztározó tervei. Jelenleg – a teljes engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció birtokában – már folyik a közbeszerzési eljárás előkészítése, maga az eljárás is hamarosan elindulhat, és sikeres lezárását követően megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

A projektet a Területi Operatív Program által biztosított európai uniós források felhasználásával valósítják meg, önerő bevonására nem lesz szükség; összköltsége pedig 113 932 948 forint, mely már rendelkezésre áll. A munkálatok körülbelül hét-nyolc hónapig tartanak majd, és az önkormányzat arra törekszik, hogy ez az időtartam az óvodai szünet idejét is magában foglalja. Jó tudni azt is, hogy biztonságban lesznek a kicsik. – A tervek szerint az építési területet úgy el tudjuk választani az óvodások által használt területtől, hogy a munka ne zavarja az intézmény mindennapjait – hangsúlyozta Balázs Ákos.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!