Debrecen hírei

2019.01.11. 14:21

Farsangnyitó Dalidóra hívják a családokat

Debrecen - Egykor a céhmesterek és legények ünnepeltek a város polgáraival a vízkeresztet követő hétvégén.

Debrecen - Egykor a céhmesterek és legények ünnepeltek a város polgáraival a vízkeresztet követő hétvégén.

Farsangnyitó Debreceni Dalidóra vár kicsiket és nagyokat a Kölcsey Központ és a Vojtina Bábszínház ezen a hétvégén. A pénteki beharangozón Komolay Szabolcs alpolgármester kiemelte: Debrecen kézműveshagyománya már évszázadokkal ezelőtt a város gerincét képezte, híre bejárta egész Európát.

Hagyomány és újítások

– 2012 óta minden Dalidó alkalmával felelevenítjük ezeket a hagyományokat, az elmúlt évekhez hasonlóan a Debreceni Szakképzési Centrum tanulóinak közreműködésével. Az idei rendezvény a hagyományokat és az innovációt párosítva gazdag programkínálattal jelentkezik – mondta Komolay Szabolcs.

Tirpák Zsolt, a DSZC igazgatója a beharangozón elmondta: szombaton a Kölcsey Központban a centrum 11 tagintézménye játékos formában mutatja be a gyerekeknek az iparágak legérdekesebb elemeit, így pizzasütésre, robotprogramozásra, valamint fa és fém megmunkálására is lehetőség nyílik.

Dalidó-vándorlás

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az idei Dalidót a szakmai és a művészi értékek színesítik majd. A programokat a langaléta garabonciások kísérik végig, és szombaton 14 órakor saját műsorral is fellépnek a mulatságon. Bódor Edit kiemelte: a Kölcsey Központban a szombati rendezvények ingyenesen látogathatóak, Gryllus Vilmos „Bál, bál, maszkabál” koncertjét pedig kedvezményes áron tekinthetik meg a családok.

A hagyományok előtt tisztelegve a gyerekek inasremekeket készíthetnek a Kölcsey Központ több helyszínén. Három mesterállomást megjárva és ezzel három pecsétet összegyűjtve inaslevéllel térhetnek majd haza a legügyesebbek.

Álarccal, muzsikával

Az álarcosbál és a ruhamustra mellett Harry Potter állattani ismertetőn is részt vehetnek az érdeklődők Váradi Zoltánnak, a Természettár vezetőjének közreműködésével. 17 órától a Sonus ütőegyüttes teremt majd farsangi hangulatot. Vasárnap 10 órától a Vojtina Bábszínházban folytatódik a Dalidó mutatványosokkal, játékkal és Gulyás László vándormuzsikussal.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!