Debrecen hírei

2019.01.12. 15:57

Dalidó: jelmezesek, gólyalábasok, bájitalok

Debrecen - Kulturális és gyermekbarát programok várták a kikapcsolódni vágyókat.

Debrecen - Kulturális és gyermekbarát programok várták a kikapcsolódni vágyókat.

Alig telt el a karácsony, a cívisvárosban ismét volt mit ünnepelni a hétvégén. Az immáron hetedik alkalommal látogatható Farsangnyitó Debreceni Dalidón kicsik és nagyok együtt vigadtak szombaton a Kölcsey Központban, vasárnap pedig a Vojtina Bábszínházban folytathatják. A látogatók megismerhették a legnépszerűbb foglalkozásokat, mesterségeket, melyek rejtelmeibe a helyi szakképző iskolák diákjai és tanárai avatták be a kíváncsiskodókat. A mára hagyománnyá vált rendezvényre többen beöltözve érkeztek, így a farsangi hangulat két napon át lengi be az ünnepséget.

Ugrálóvár, gólyalábasok

A gyermekek imádták a programokat, a koncertek megadták a hangulatot, amit a gólyalábasok és a Harry Potter-filmsorozatot felidéző jelmezesek csak fokoztak. A résztvevők a fánkok és a bájitalok mellett megkóstolhatták a vetrece levest, melyet cipóban szolgáltak fel a vendégeknek.

Kosztyu Annamária két gyermekével érkezett az összejövetelre. Évek óta ellátogatnak a Dalidóra, szerinte nagyon jó kikacsolódás a családosok számára. – Számos érdekes programot kínálnak; idén nagyon megörültünk a gólyalábas ceremóniának. Igaz, nem olyan nagyok még a gyerekek, de már most érdeklődnek a kézművesség iránt. Persze az ugrálóvár sem másodlagos – mondta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!