Debrecen hírei

2018.12.17. 11:55

Tegyünk együtt Adélkáért!

Debrecen, Hajdúszoboszló - Ma még - december 17-én - várjuk az adományokat a Napló-székházban, a Dósa nádor téren.

Debrecen, Hajdúszoboszló - Ma még - december 17-én - várjuk az adományokat a Napló-székházban, a Dósa nádor téren.

Karácsony közeledtével legtöbbünkben még inkább felerősödik a vágy, hogy valami jót tegyünk, hogy adjunk azoknak, akiknek nagy szükségük van rá. A Napló évek óta magára vállalja azt a nemes ügyet, hogy egy család számára adománygyűjtést szervez; idén a hajdúszoboszlói Kőpataki családnak szeretnénk segíteni. A kezdeményezéshez Sass Dani gasztroblogger, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, és a hajdúszoboszlói Hungarospa is csatlakozott. A háromgyermekes család a fürdővárosban, egy 56 négyzetméteres lakásban él.

– Három egészséges gyereket szerettünk volna, nagy családot, de sajnos, nem úgy alakult; bízunk benne, hogy egyszer majd az lesz – mondta az édesanya, Kőpataki Judit. Legkisebb gyermekük, Adélka azonban rejtélyes okok miatt nem fogad el táplálékot, így szondán keresztül kénytelenek etetni. Az orvosi vizsgálatok alatt kiderült, hogy szervi elváltozása nincs a kislánynak, nem tudják, mi lehet a betegsége hátterében. – Rengeteg magánorvoshoz vittük el tízezer forintokért csak azért, hogy átnyálazzák a papírokat, és azt mondják, hogy nem tudnak segíteni. Ennek ellenére kénytelenek vagyunk magánrendelésekre menni, hiszen a hosszú várólista miatt félévente kapunk csak időpontokat – osztotta meg velünk Judit. Folyamatosan járnak különféle szakrendelésekre, táplálkozási terapeutához, hetente kétszer pedig komplex fejlesztésekre viszik a kislányt.


Ön is segíthet!

Adélka betegsége nemcsak lelkiekben, hanem anyagilag is megterheli a családot. Így örömmel fogadnak bármilyen segítséget, s szerencsére szépen gyűlnek is a csomagok. Leginkább 4-es méretű pelenkára, popsitörlőre, kötszerekre és fertőtlenítőszerekre, érzékeny bőrre való mosószerre, tusfürdőre, fejlesztő játékokra, valamint tartós élelmiszerre van szüksége. Az adományokat Debrecenben a Dósa nádor tér 10. szám alatt várjuk. Aki anyagilag szeretne támogatást nyújtani, szintén megteheti személyesen a Napló-székházban.

HBN


[related-post post_id="4078881"]

[related-post post_id="4076451"]

[related-post post_id="4071390"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!