Debrecen hírei

2018.12.19. 13:01

Szívvel-lélekkel a székelyektől

Debrecen - Az adventi vásáron jótékonykodnak a farkaslaki „óriáskürtős” elkészítői.

Debrecen - Az adventi vásáron jótékonykodnak a farkaslaki „óriáskürtős” elkészítői.

Az „Év székelyföldi kürtöskalácsa – 2018” címet elnyerő farkaslaki Kovács Kalács csapata az utolsó adventi héten óvodásokkal és iskolásokkal együtt forgatta a kürtőskalácsot és avatta be a legkisebbeket a hagyományos finomság készítésének fortélyaiba.

A farkaslaki Kovács Kalács csapata immár 4. alkalommal tartózkodik Debrecenben advent idején. Mint mesélték, a 2. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján – Sepsiszentgyörgy főterén – hagyományosan elkészített, cukormázas kürtőskalácsok versenyeztek, a megmérettetésre 17 csapat nevezett be. A Kovács Kalács tulajdonosa, Kovács István a verseny után elmondta, több mint 13 évvel ezelőtt kezdtek el ezzel foglalkozni, közel negyven személyt foglalkoztatnak. Sikerük titka a jó csapatszellem. A nevükhöz kötődik Erdély leghosszabb kürtőskalácsának elkészítése is, első alkalommal a tavalyi kürtőskalács fesztiválon sütöttek óriáskürtőst.

– A gyerekeknek az ünnep előtt amolyan „süsd magad kaláccsal” készülünk, segítenek az elkészítésben és a kalács az övék lesz. A főnökünk, Kovács István állította össze a receptet, azért olyan finom a tészta, mert szívvel-lélekkel csináljuk! – fogalmazott György Márta „csapattag”.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!