Debrecen hírei

2018.12.13. 17:40

Összefogás egy szebb karácsonyért

Debrecen-Nagycsere - Több mint egymillió forint értékű tartós élelmiszert osztanak ki két nap alatt.

Debrecen-Nagycsere - Több mint egymillió forint értékű tartós élelmiszert osztanak ki két nap alatt.

Üstben rotyogó gulyás illata töltötte meg a levegőt csütörtök délben a nagycserei református misszió imaházának udvarán. Az adventi időszakban újra elérkezett a Tanyasi karácsony elnevezésű program, melyen 19 adományozó szervezet jóvoltából tartós élelmiszert, ruhákat és meleg ételt adtak át a Nagycserén élő rászorulóknak.

A megjelenteket Jenei Zoltán református lelkész köszöntötte, majd átadta a szót a kezdeményezést 2011-ben elindító Zrínyi Miklós Vadásztársaság képviseletében megjelent Both Tibornak.

– 2013-ban a Zrínyi Miklós Vadásztársaság hozta létre a Tanyasi karácsonyt, melynek lényege, hogy az ajándékozók találkozzanak az megajándékozottakkal. Ezt az eseményt mindig is a jóra való törekvés táplálta – mondta el Both Tibor.

A vadásztársaság és a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség közös programjában 325 fő részére 11 ezer forint értékű élelmiszercsomagot, valamint egy-egy zsák ruhát és vaddisznógulyást adnak át. Csütörtökön Nagycserén, pénteken pedig Halápon összesen 1 200 000 forint értékű tartós élelmiszert osztanak ki. Akik egyik helyszínen sem tudnak megjelenni, azoknak kiszállítják a csomagokat.

Gondoskodó város

– Olyan helyen vagyunk, ahol az a szó, hogy tanya, nem valami megvetendő dolog, hanem a mi otthonunk. Ez is egy életforma, ami vidéken történik, és az egész nép közösségébe beletartoznak azok, akik egyébként a napjaikat lehet, hogy sok száz méterre töltik a szomszédtól. Mégis egy közösség tagjai vagyunk – hangsúlyozta a csütörtöki rendezvényen Fekete Károly református püspök.

Pósán László országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy kezd újra feltámadni az a képesség, mely nyomán Isten szeretetét és igéjét nemcsak a papok, hanem a keresztény hívők is hirdetik. Széles Diána alpolgármester a városrészre jellemző együttműködést és közös gondolkodást emelte ki.

– Debrecen gondoskodó város, ezt nemcsak mondjuk, hanem cselekedjük is, hiszen Debrecenben olyan közösségek és szervezetek vannak, melyek képesek egymásért tenni, egymásra odafigyelnek – mondta el az alpolgármester, majd hozzátette: az együttműködés legfontosabb üzenete, hogy nem vagyunk egyedül a problémáinkkal, ez a gondolat működteti a gondoskodó várost is.

- Kiss Dóra -


[related-post post_id="4079486"]

[related-post post_id="4073511"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!