Debrecen hírei

2018.12.12. 11:54

Nemes cselekedetért fogtak össze: a hajdúsok is segítenek Adélkának

Debrecen - A Debreceni Hajdú Táncegyüttes péntek este bejutott a Fölszállott a páva döntőjébe. A tagok azóta is rengeteget próbálnak, mégis szakítottak időt arra, hogy csatlakozzanak a Napló adománygyűjtő akciójához.

Debrecen - A Debreceni Hajdú Táncegyüttes péntek este bejutott a Fölszállott a páva döntőjébe. A tagok azóta is rengeteget próbálnak, mégis szakítottak időt arra, hogy csatlakozzanak a Napló adománygyűjtő akciójához.

A Debreceni Hajdú Táncegyüttest próbán látogattuk meg hétfő este, s vettük át tőlük a hajdúszoboszlói Kőpataki családnak szánt felajánlásaikat. A tagok többek között pelenkát, tartós élelmiszert és tisztítószereket gyűjtöttek össze Adélkának és családjának.

– Néha egy kis apróság is sokat jelenthet. Mi sokan vagyunk, ezért nem esik nehezünkre adni, összefogni – indokolta Ligetiné Csendom Erika néptáncpedagógus, hogy miért csatlakoztak a „Segít a Napló” akcióhoz.

A táncegyüttes sikeres előmenetelét nagyban támogatja a közönségük, ezért ahogyan csak lehet, szeretnék meghálálni, visszaadni azt, amit kapnak.

– Igyekszünk a táncainkat úgy összeállítani, hogy rászolgáljunk a bizalomra, arra a szavazatra, amit nekünk adtak. Másrészt nyilván próbálunk apróságokkal, akár egy videó elkészítésével is üzenni. Igazából nem lehet megköszönni, szavakba önteni, amit érzünk. Éppen ezért próbálunk segíteni másoknak, így kifejezve a köszönetünket – tette hozzá Erika.

Ha tudnak, segítenek

A hajdúsok igazi közösség, ahol az összefogás hatványozottan van jelen. Ez nemcsak a színpadon, hanem a hétköznapokban is megnyilvánul.

– Évek óta csatlakozunk adománygyűjtő akciókhoz, ez senkinek sincs a terhére, senki sem mondja azt, hogy már megint, hanem egyből mellette vagyunk, mert ezzel egy kicsit mi is tudunk segíteni – mondta el Majer Tamás, a felnőtt együttes tánckarvezetője.

– Ha tudunk, akkor segítsünk. Ez lehet egy kézfogás, vagy egy szervezet támogatása, vagy lehet ez egy csomag pelenka. Ez nekünk is jó, hiszen nemcsak az ő karácsonyukat tesszük ezzel szebbé, hanem a sajátunkat is.

Azt érezzük, hogy tudtunk tenni azért, hogy valaki másnak szebb legyen az ünnep. Nekünk ez apróság, de másoknak sokat jelenthet”

– tette hozzá Erika.

- Kiss Dóra -


Ön is segíthet!

Ha ön is segíteni szeretne a Kőpataki családnak, december 17-ig megteheti. A felajánlásokat a Napló székházába várjuk (Debrecen, Dósa nádor tér 10.), személyesen, vagy e-mailben Szunyogh Anitát ([email protected]) keressék.


[related-post post_id="4076451"]

[related-post post_id="4071390"]

[related-post post_id="4058665"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!