Debrecen hírei

2018.12.04. 17:40

Lappföldről jön az igazi Mikulás Debrecenbe

Debrecen - Ebben az évben több újdonsággal is készül a város az adventi időszakra.

Debrecen - Ebben az évben több újdonsággal is készül a város az adventi időszakra.

– 2018 a családok éve, így ezúttal leginkább arra törekedtünk, hogy az adventi időszak a gyerekek és a felnőttek számára is izgalmasan teljen. Így december 5-én a Mikulás villamosán meglepetés várja azokat a gyerekeket, akik felszállnak a nosztalgiajáratra – mondta dr. Széles Diána alpolgármester kedden, a programokat ismertető sajtótájékoztatón.

A legnagyobb újdonság, hogy szerdán az igazi lappföldi Mikulás, Joulupukki érkezésének tiszteletére megnyílik a 200 négyzetméteres, műlapos korcsolyapálya a Kossuth téren. A Mikulás és a Continental ajándékaként felépített csúszkapályát egyszerre ötven gyerek használhatja az adventi időszakban – tájékoztatott dr. Széles Diána, és felhívta az érdeklődők figyelmét arra is, hogy az angolul beszélő Joulupukkit a Holló Együttessel közösen várhatják szerda délután 15.30-tól a főtéren.

Azokban az órákban a Motoros Mikulások is berobognak a Kossuth térre a Hajdú-bihari Motorosok Egyesület szervezésében.

Karácsonyi fényben pompázik a Zsuzsi is

A hagyományokhoz híven idén is várja a Zsuzsi vasút a gyerekeket, de a varázslatos nappali programok mellett újdonságokkal is készülnek a szervezők. A hármashegyaljai Természet Ház Mikulás Házzá változik, ahol különleges gyermekműsorokkal, zenés mesekoncerttel és kreatív foglalkozásokkal kedveskednek a legkisebbeknek. Idén először ünnepi fénybe öltözik a 136 éves „Zsuzsi”, és különleges hangulatot teremtve várja utasait egy feledhetetlen utazásra a Mikulással és krampuszaival – tájékoztatott Makóné Fogarasi Hajnalka, a Zsuzsi Erdei Vasút programszervezője.

– Zöld Mikulás várja a természet szerelmeseit a Hortobágyi Nemzeti Parkban. A Hortobágy-halastavi Kisvasút egy rövid időre átalakul Mikulásvonattá, melynek segítségével mindenki eljuthat a Zöld Mikulás házához – mondta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a keddi beharangozón.

– Az állatkertben is találkozhatunk a Nagyszakállúval december 8-án, itt a legkisebbeket csacsifogat repíti majd a Mikulás csodálatos világába, ahol nemcsak a gyerekek, hanem az állatok is ajándékban részesülnek – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester. Az utóbbit látványetetéseken tekinthetik meg az érdeklődők. December 7-én nyílik az „Add tovább!” házikó, ahol a Debreceni Karitatív Testület várja az adományokat. Az önkéntesek mindennap fogadják a felajánlásokat, a vásár közönségét pedig színes programokkal ajándékozzák meg.

– Büszkék vagyunk arra, hogy Debrecen vállalkozói évről évre kiveszik részüket a karitatív munkából. Ebben az évben a Schaeffler FAG Magyarország Kft. 300 jegyet vásárolt a Vackor karácsonya című táncjátékra, melyet a karitatív testület továbbít majd a nélkülöző családoknak – fogalmazott az alpolgármester.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!