Debrecen hírei

2018.12.18. 18:09

Könnyebbség a tégláskertieknek

Debrecen - Jelentősen megkönnyíti az Epreskertben és a Tégláskertben élők mindennapjait, hogy elkészült az új út, a leendő Dobogó és a Mandolás utca útja, amely kijáratot biztosít a városrészekben élőknek a Mikepércsi útra.

Debrecen - Jelentősen megkönnyíti az Epreskertben és a Tégláskertben élők mindennapjait, hogy elkészült az új út, a leendő Dobogó és a Mandolás utca útja, amely kijáratot biztosít a városrészekben élőknek a Mikepércsi útra.

A közel másfél kilométer hosszú szakaszt kedden adta át a forgalomnak Papp László polgármester, valamint Pósán László országgyűlési és Szabó Gyula önkormányzati képviselő. A tavasszal kezdődött, bruttó 785 millió forintos fejlesztéshez egy, a Debrecen déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztését célzó pályázati projekt nyújtott segítséget.

Új utat avattak Debrecenben kedden délután, ugyanis elkészült a Dobogó és a Mandolás utca, amely kijáratot biztosít a városrészekben élőknek a Mikepércsi útra, ezzel nagyban megkönnyítve főleg a Tégláskertben élők mindennapjait, hiszen most már nem csak a Gázvezeték utcáról tudnak eljutni az Epreskertbe.

Jelentős fejlesztések

Az ünnepélyes útátadón Papp László polgármester rámutatott, a déli városrészben az elmúlt időszakban számos fejlesztést indított az önkormányzat.

– Ebben a városrészben a tavaszi időszakban készült el a Gázvezeték utca átalakítása, buszöblök, jelzőlámpás gyalogátkelők létesültek, az általános iskola előtt pedig egy sárga villogóval ellátott gyalogátkelő épült ki, amely jelentősen növelte a gyermekek biztonságát. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén újraaszfaltozta a Mikepércsi utat a Monostorpályi úti csomópont és a Csángó utca közötti 1100 méteres szakaszon, tehát összességében elmondható, hogy ebben az évben több mint 1,5 milliárd forintból korszerűsödtek a közlekedés feltételei az Epreskertben és a Tégláskertben. A fejlesztések a jövő évben sem maradnak el, állami forrásból a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egy vasúti felüljáró építését tervezi a Vértesi úton, a 100-as vasúti vonal felett – részletezte a városvezető.

Csökkenhet a nyomás

Az 1474 méter hosszú, mintegy bruttó 784 millió forintból elkészült vadonatúj út amellett, hogy összeköti a két szomszédos kerületet, a déli városrészben feltár egy nagy jelentőségű, önkormányzati tulajdonú fejlesztési területet is. Ezzel a közel 30 hektárnyi földdel a városnak komoly elképzelései vannak a jövőben, részben a repülőtérrel összefüggésben, részben az üzleti környezet fejlesztésében.

Pósán László országgyűlési képviselő beszédében elmondta, az új út indokolt, hasznos beruházás, amely nagyban hozzájárul a déli városrész egyre növekvő mértékű fejlődéséhez. A honatya rávilágított, mostantól a helyiek sokkal egyszerűbben tudják majd megközelíteni az Epreskerti Általános Iskolát, vagy éppen a Mikepércsi út mentén elhelyezkedő üzleteket is.

Pósán László országgyűlési képviselő | Fotó: Matey István

– Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a forgalom arányosabban fog eloszlani az utcákon, így csökken majd a Gázvezeték utca terheltsége, és a repülőtér is jobb minőségű úton lesz megközelíthető – jelentette ki Szabó Gyula, a kerület önkormányzati képviselője.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!