Debrecen hírei

2018.12.09. 20:08

Kiállítással emlékeztek a kettős ünnepre a galériában

Debrecen - Duffek Mihály: Az ember boldogabb lesz attól, ha tud alkotni, ha képes valamilyen nyomot hagyni a környezetében.

Debrecen - Duffek Mihály: Az ember boldogabb lesz attól, ha tud alkotni, ha képes valamilyen nyomot hagyni a környezetében.

Kiállítása nyílt Masits István festőművésznek december 9-én 15 órától a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán a Konzervatórium Galériában. A jeles napon az érdeklődők nemcsak a kiállított festményeket tekinthették meg, hanem a Konzervatórium Galéria 22. évfordulóját is megünnepelhették, ahol Masits István tárlata az elmúlt évek 200. kiállítása.

Az eseményen Bartha Elek, A Debreceni Egyetem rektorhelyettese elmondta, hogy a Debreceni Egyetem a Konzervatórium Galériát már régóta saját rendezvényeként kezeli. Úgy véli, nem szokatlan egy egyetemtől, hogy művészeti rendezvényeket, kiállításokat támogat, hiszen ezzel is a művészetet próbálja a maga eszközeivel pártolni. A kultúrának és a művészeteknek nincs olyan területe, amelyet a Debreceni Egyetem valamilyen okból ne művelne. Emellett az egyetemnek szinte nincs olyan szervezeti egysége, ahol a művészetnek valamilyen formája ne lenne jelen.

Élmények, érzések

Duffek Mihály, a Zeneművészeti Kar tanára szerint nem véletlen, hogy jelenleg a 22. évfordulóját ünnepeli a Konzervatórium Galéria, hiszen hagyományokra mindenkinek szüksége van. – Az ember boldogabb lesz attól, ha tud alkotni, ha képes valamilyen olyan nyomot hagyni a környezetében, akár élete elmúltával is, amely a többieket ráemlékezteti. Hiszen akkor gondolhatja azt, hogy mégsem haszontalanul élte le az életét, sikerült valami szépet, maradandót létrehozni – hangsúlyozta.

Tarnóczi József festőművész kiemelte: Masits István fényképezőgépet mindig visz magával, elmondása szerint soha nem tudhatja mikor találkozik egy olyan képpel, amit le kell fényképezni, festeni. A művészben minden élménnyé, érzéssé válik, nem marad meg személytelen ismeretnek – mondta végül.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!