Debrecen hírei

2018.12.08. 13:28

Hasonlóak, egyenlőek, de nem egyformák

Budapest - A nőket a család és a munka összeegyeztetésében segítő projekt megvalósítására, valamint Család és KarrierPONT létrehozására ösztönözte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az év elején.

Budapest - A nőket a család és a munka összeegyeztetésében segítő projekt megvalósítására, valamint Család és KarrierPONT létrehozására ösztönözte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az év elején.

A kormány célul tűzte ki a család társadalmi szerepének és a társadalmi összetartás megerősítését. A munkavállalás megkönnyítése és a munkaerőpiacra való gyorsabb visszatérés révén segíti annak a célnak a teljesülését, hogy javuljon a családok anyagi helyzete, illetve a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése. Ez az a pályázat, amelyre Hajdúböszörményben sikerrel pályáztak, emellett létrehozták a Család és KarrierPontot.

A kormány 14 milliárd forint fejlesztési forrásból csaknem 70 Család- és KarrierPONT-ot hozott létre. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az egyik ilyen központ átadásán úgy mondta, bár Magyarországon ma csúcson van a foglalkoztatottság, azonban nemzetközi összehasonlításban is alacsony a rugalmas munkaidőben dolgozó nők aránya. A család- és karrierpontok feladata, hogy megtalálják a helyben, rugalmas formában ellátható munkaköröket és azokat a nőket, akik ezeket a munkalehetőségeket keresik. Mindegyik helyszín gyermekbarát és internet-hozzáféréssel rendelkezik – ismertette az államtitkár. A nők és a férfiak hasonlóak és egyenlőek, de nem egyformák, ezért az egyenlőséget és nem az egyformaságot kell hangsúlyozni – folytatta. Hozzátette, a kormánynak ezért biztosítania kell a döntés szabadságát, és támogatnia kell a főállású anyákat és a munkaerőpiacra visszatérni szándékozókat is, hogy megteremthessék a munka és a család egyensúlyát. Az államtitkár azt mondta, olyan közéletre van szükség, amely vonzóvá válhat a nőknek – olvasható a Kormany.hu-n.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!