Debrecen hírei

2018.11.14. 10:05

Szemét és tarló is lángolt

Hajdú-Bihar - Megyeszerte sok riasztást kaptak a tűzoltók, illetve a rendőröknek is sok dolga akadt kedden. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Hajdú-Bihar - Megyeszerte sok riasztást kaptak a tűzoltók, illetve a rendőröknek is sok dolga akadt kedden. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Nyitott víztározóba esett egy kismacska Hajdúnánáson tegnap reggel. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, mert a kisállat nem tudott kiszabadulni egyedül. A tárolóban víz nem volt, viszont iszap igen, amibe a macska beleragadt. A tűzoltók kézi erővel kiszabadították az állatot, aki az eset után sértetlenül hazaszaladt.

Növényi hulladék égett tegnap Debrecenben, a Leiningen utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Tegnap délben kétezer-ötszáz négyzetméteren a száraz avar lángolt Hosszúpályiban, a Sport és a Galamb utca kereszteződésében. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Délután Nagykereki és az országhatár között egy nyolc hektáros területen foltokban égett az avar. A lángokat két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a berettyóújfalui és a debreceni hivatásos tűzoltók, így a tűz nem terjedt át az országhatáron.

Mintegy száz négyzetméteren égett az avar Komádi és Újiráz között tegnap kora délután. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Égett az aljnövényzet Püspökladány és Szerep között is tegnap az esti órákban. Itt a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral végzeték el a tűz oltását.

Építési törmelék és szemét égett egy családi ház udvarán tegnap délután Hajdúsámsonban a Fazekas Mihály utcában. A tulajdonos a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet eloltotta. Így a tűzoltók a terület átvizsgálására és adatfelvételezésre avatkoztak be.

Kukorica tarló lángolt mintegy százötven négyzetméteren Debrecen és Ebes között tegnap este. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi szerszámok segítségével oltották el a tüzet.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 17 személyt fogott el, akik közül 14 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 21 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!