Debrecen hírei

2018.11.12. 18:55

Sulifórum: pályaválasztási tanácsadással segítenek

Debrecen- Hétfőtől csütörtökig várja a nyolcadikosokat a Debreceni Tankerületi Központ és a Diák-önkormányzati Tanács szervezésében a Suliváró Sulifórum a Csapó utcai bevásárlóközpontban.

Debrecen- Hétfőtől csütörtökig várja a nyolcadikosokat a Debreceni Tankerületi Központ és a Diák-önkormányzati Tanács szervezésében a Suliváró Sulifórum a Csapó utcai bevásárlóközpontban.

A „diákoknak, diákokról, diákok által” elvén létrejött kezdeményezés az általános iskolások pályaválasztását kívánja segíteni. A következő napokban minden debreceni középiskola külön standon várja az érdeklődőket, ahol bemutatkoznak az iskolák és a szakok. A hétfő délutáni megnyitó ünnepségen a középiskolákat egy-egy diák képviselte, akik a képzési lehetőségekről és a diákéletről meséltek.

A Suliváró Sulifórumot Vajóczki Virág és Gőz Márton, az Ady Endre Gimnázium diákjainak duettje nyitotta meg hétfőn. A rendezvénynek otthont adó Fórum Bevásárlóközpont igazgatója, Átányi Ajtony köszöntőjében kiemelte: – Évek óta támogatjuk a tehetséges gyerekeket, és jó kapcsolatban vagyunk a tankerülettel, de ehhez fogható rendezvénynek még nem adhattunk otthont. A következő négy nap remélhetően nagy segítséget nyújt majd a diákoknak – fogalmazott.

A Debreceni Tankerületi Központ képviseletében Karika Rozália köszöntötte az iskolásokat.

– Fontos, hogy mindenki menjen el a nyílt napokra, de a következő napokban a Sulifórumon a középiskolás életérzést is át kívánják adni a nagyok a kisebbeknek – mondta. A megnyitón bemutatkoztak a Debreceni Tankerületi Központ Diák-önkormányzati Tanácsának tagjai is.

A Suliváró Sulifórumon a középiskolás diákoktól az érdeklődők megtudhatják, milyennek látják diákszemmel saját oktatási intézményüket. A kiállítók filmekkel, szóróanyagokkal, képek segítségével jelenítik meg az iskolájukra jellemző tevékenységeket, eredményeket. A standoknál különböző, a szakokhoz kapcsolódó játékokba lehet majd bekapcsolódni, illetve iskolai életbe bevezető kiadványokat is megismerhetnek. A Sulifórum színes színpadi produkciókkal vár mindenkit november 12. és 15. között 14 órától 18 óráig.

SZD


[related-post post_id="4040134"]

[related-post post_id="4040498"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!