Debrecen hírei

2018.11.23. 17:59

Megfigyelés, cenzúra, kiszolgáltatottság: különleges tárlat a Modemben

Debrecen - A tudás hatalom, a legnagyobb hatalom pedig azé, aki az információt birtokolja.

Debrecen - A tudás hatalom, a legnagyobb hatalom pedig azé, aki az információt birtokolja.

Az információáramlás és a digitalizáció átszőtte mindennapjainkat és világszerte köti össze az embereket. Adatok és tartalmak ezerféle halmaza jelenik meg mindennap a világhálón. Mielőtt ezek az adatok elérnék a felhasználót, az egyén adatai privát és állami szervek hálózatain mennek keresztül, akik ezeket az információkat saját céljaikra használják fel.

Világkereskedelmi vállalatok az egyén magánjellegű adatainak tömeges kinyeréséből profitálnak. A különböző szervek leplezetlenül törekednek arra, hogy minél profibb módon tudjanak minél több adatot gyűjteni a felhasználókról. Az internet elsöprő térnyerésével a személyes adatok és a biztonság kérdése korunk egyik legnagyobb vitatémájává vált, mely kérdés egyre több művész munkáiban is felbukkan.

Európa több városát megjárt tárlat a megfigyelésről, az ebből fakadó félelmekről és annak hatásairól. A MODEM és a Goethe Intézet bemutatja a “GLOBAL CONTROL AND CENSORSHIP” című kiállítását, ami először a ZKM | Karlsruheben volt látható.

A megnyitón köszöntőt mond: Papp László, Debrecen polgármestere és Michael Müller-Verweyen, a budapesti Goethe Intézet igazgatója

A kiállítást megnyitja: Peternák Miklós művészettörténész

Közreműködik: dr. Kondor kísérleti zenész

A megnyitóra buszjárat indul Budapestről a Műcsarnok parkolójából délelőtt 10 órakor. Aznap vissza Debrecenből pedig 18 órakor a MODEM melletti parkolóból.

A buszra regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet és kérjük az e-mailben adják meg telefonszámukat.

Ideje: november 24, 14 óra

Helye: MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!