Debrecen hírei

2018.11.30. 10:44

Hétvégi ház és mozdony is égett

Hajdú-Bihar - Több tűznél is bevetésen voltak a lánglovagok, a rendőrök pedig huszonhárom embert állítottak elő. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Hajdú-Bihar - Több tűznél is bevetésen voltak a lánglovagok, a rendőrök pedig huszonhárom embert állítottak elő. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Harminc négyzetméteres hétvégi ház lángolt csütörtök hajnalban Bocskaikertben, a Vadász utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. Az elektromos vezetéket tartó oszlop is leégett. A szakemberek a sérült vezetéket eltávolították. A házban a tűz idején nem tartózkodott senki, így személyi sérülés sem történt.

Olaj tartalmú anyag került az úttestre tegnap délelőtt Debrecenben, a Simonffy és a Kápolnási utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy speciális anyaggal a kifolyt anyagot letakarították.

A szén-monoxid érzékelő adott jelzéseket a debreceni Damjanich utcában. A megyeszékhely hivatásos egysége méréseket végzett, melyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A lakásban két felnőtt ember és egy csecsemő lakott, nem sérültek meg, de ideglenesen rokonokhoz költöztek.

Tíz méteres nyárfa dőlt meg tegnap Berettyóújfaluban, a Keleti Főcsatorna közelében. A fa egy hétvégi házat és villanyvezetéket veszélyeztetett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kihúzós létrán motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal a fát eltávolították.

Két autó ütközött össze Furta külterületén, a 47-es főúton, csütörtök délelőtt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, majd ártalmatlanították azokat. Az egyik jármű egy befőttes üvegeket szállító nyerges vontató az oldalára borult, melyből jelentős mennyiségű üzemanyag folyt ki az árokba. A balesetben két ember sérült meg, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A rendőrség lezárta az érintett útszakaszt kora estig.

Balmazújváros külterületén egy mozdony motorterében keletkezett tegnap tűz, amelyet a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a mozdonyvezető eloltotta. A tűzoltók az áramtalanítást végezték el.

Este Mikepércsen, a Kossuth utcában egy családi ház alagsorában a garázsban keletkezett tűz. Papír és fa hulladék gyulladt ki, amelyet a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltottak el. A család ideiglenesen rokonokhoz költözött.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 23 személyt állítottak elő, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 9 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!