Debrecen hírei

2018.11.08. 17:27

Égetés helyett gyűjtsük össze a lehullott leveleket

Debrecen - A város több mint 20 millió forinttal finanszírozta a lombgyűjtő zsákokat, hozzájárulva a tisztább környezethez.

Debrecen - A város több mint 20 millió forinttal finanszírozta a lombgyűjtő zsákokat, hozzájárulva a tisztább környezethez.

Több mint 70 ezer lombgyűjtő zsákot osztottak szét az egyéni önkormányzati képviselők a körzetükben élőknek.

Az önkormányzat minden évben segíti a debrecenieket a kertihulladékuk környezetbarát kezelésében azzal, hogy az egyéni önkormányzati képviselőkön keresztül lombgyűjtő zsákokat oszt a lakosoknak. Az avar, és más zöldhulladék elégetése a környezetet nagymértékben terheli és káros az emberi szervezetre is. A képviselők 40 helyen, előre meghatározott időben osztották ki a zsákokat. Arról, hogy hol és mikor lehetett átvenni a zsákokat, a város honlapján lehetett tájékozódni.

Kell az itt élők munkája

A csütörtök délután megtartott utolsó zsákosztáson dr. Mazsu János (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta, hogy a város saját költségén mintegy 20 millió forintból finanszírozza az idei zsákosztást, ezzel is hozzájárulva a megyeszékhely és közvetlen környezetünk tisztán tartásához.

– Fontos azonban, hogy az akció sikerességéhez az itt élők munkája elengedhetetlen – jelentette ki a képviselő.

Az A.K.S.D. a lombgyűjtő zsákokat a kommunális hulladékkal egyidőben szállítja el.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!