Debrecen hírei

2018.10.09. 07:07

Új hangszerekkel is gyarapodtak az iskolák

Debrecen - Az új eszközökkel tovább javulhat a zenei képzés minősége.

Debrecen - Az új eszközökkel tovább javulhat a zenei képzés minősége.

A Kodály Program részeként 162 új hangszert kapott a Debreceni Tankerületi Központ 21 intézménye. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által finanszírozott program célja, hogy az iskolák lehetőséget kapjanak zenei eszközök beszerzésére és a meglévők felújítására. A Debreceni Tankerületi Központ intézményei így több mint 48 millió forint értékben jutottak hozzá hangszerekhez, illetve további közel 4 milliót fordíthatnak zenei eszközeik felújításra.

– A saját nemzeti zenekultúránk megőrzése és átadása a felnövekvő generációknak a köznevelés egyik kiemelt feladata. Mindannyian ismerjük a zene jótékony hatását, tudjuk, hogy a zenei nevelés javítja a személyiség harmonikus fejlődését, a terhelhetőséget, fejleszti az esztétikai, művészeti tudatosságot és a kifejezőkészséget – mondta el az átadóünnepségen Pappné Gyulai Katalin, a tankerületi központ igazgatója.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!