Debrecen hírei

2018.10.22. 11:02

Planetárium és robotfigura

Debrecen - A matematika és a természettudományos tárgyak megszerettetése volt a cél.

Debrecen - A matematika és a természettudományos tárgyak megszerettetése volt a cél.

Matematikusok, művészek, kézművesek, játékkészítők érkeztek pénteken a Szoboszlói Úti Általános Iskolába a matematika és a természettudományos tárgyak megszerettetésére.

Az iskola tanulói megépítették az emberi DNS egy kis szakaszát több méter magasságú modellben, hogy láthatóvá váljon a láthatatlan. Egymásba fonódott a biológia, geometria és néhány logikai, valamint mérnöki probléma is megoldódott.

Újrahasznosított anyagból

Egy másik foglalkozáson a Gondos-készletekkel építettek matematikai-művészeti mintázatokat a miniatűrtől az óriásig, miközben megismerkedtek a körívekkel határolt egyedi kirakók matematikai elveivel. Egy szerethető kis figura is – melyet újrahasznosított anyagokból építettek az iskola diákjai – „életre kelt”, és végrehajtotta az utasításokat a robotprogramozás alkalmazásával. Az Utazó Planetárium pedig az iskola tornatermébe költözött, hogy ismeretterjesztő filmjeivel a csillagászat csodáiba vezessen be egy-egy osztályt.

A kreatív napot egy szakmai pályázaton elnyert forrásból valósította meg az iskola, melynek projektvezetője is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!