Debrecen hírei

2018.10.13. 09:46

Nehéz időkben kaptak diplomát

Debrecen - Csaknem száz nyugalmazott lelkész, tanító, könyvtáros és népművelő kapott díszoklevelet.

Debrecen - Csaknem száz nyugalmazott lelkész, tanító, könyvtáros és népművelő kapott díszoklevelet.

Jubileumi diplomaosztót tartott nemrég a Debreceni Református Hittudományi Egyetem – adtuk hírül. Csaknem száz nyugalmazott lelkész, tanító, könyvtáros és népművelő kapott díszoklevelet az ünnepségen. Mindannyian legalább fél évszázaddal ezelőtt végeztek az intézményben. A jubilálókat Kustár Zoltán rektor köszöntötte az ünnepi alkalmon. Úgy mondta, „itt lehetünk együtt, hogy hálát adjunk Istennek az életutakért, a dolgos évekért, s hogy együtt legyünk szeretteinkkel. Egy picit megállva tekintsünk vissza az elmúlt esztendőkre.”

Évente találkoztak

Köztük volt három idős tanító is, akik 1948-ban, 48 fiatal tanító között végeztek a Református Kollégium Tanítóképző Intézetében. – 1948 óta 70 év telt el! A volt osztályuk tagjai több mint 50 éve minden év szeptember első szombatján találkoztak egykori iskolájukban. Sajnos évről évre fogytunk, ma már csupán 7-en vagyunk életben – mondta a Naplónak az egyik rubindiplomás tanító, Tar József, aki dr. Gajdics Sándorral és Mendre Bélával vehette át a díszoklevelet. Négy volt osztálytársuk nem tudott részt venni az ünnepi ülésen, de rájuk szeretettel, és az elhunytakra kegyelettel emlékeztek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!