Debrecen hírei

2018.10.08. 18:39

Nagy szellemek és jellemek

Debrecen - Napvilágot látott a Protestáns hősök című könyvsorozat harmadik kötete.

Debrecen - Napvilágot látott a Protestáns hősök című könyvsorozat harmadik kötete.

Ezen új portrékönyv megjelenésének köszönhetően most már 150 olyan értékes személyiséget lehet megismerni, akik a protestáns egyházak körében fejtették ki tevékenységüket, de nemcsak az egyházak javára – fogalmazott a kötet hétfői debreceni bemutatóján az egyik szerző, Fekete Károly református püspök. Úgy vélte, hogy a Protestáns hősök 3-ban is nemzeti műveltségünk alapszemélyiségei vonulnak fel. – Ők is részei a nemzeti panteonnak – jelentette ki. Kifejtette: ezek az emberek tudtak választani a jó és rossz között.

– Egyesek azt mondják, hogy a szériává alakuló filmeknél, könyveknél az első rész sikerét követően a második már utánérzésnek tűnik, a harmadik pedig gyakran elfárad. Ez azonban egyáltalán nem mondható el a Protestáns hősök sorozatról, ennek a 3. kötetéről – méltatta a művet a bemutatón Vitéz Ferenc, a Református Hittudományi Egyetem tanszékvezetője, a másik szerző.

A Protestáns hősök 3-ban – akárcsak az első két kötetben – ezúttal is 50 kiemelkedő személyiséget mutatnak be. A 150 alak közül több mint 30 debreceni, ami bizonyítja, milyen fontos szerepet játszik Debrecen a protestantizmusban, a kálvinizmusban – fogalmazott a könyv bemutatóján Faggyas Sándor szerkesztő-kiadó.

Arról is beszélt Faggyas Sándor, hogy pszichológusok, szociológusok szerint olyan furcsa korban élünk, amikor egyre inkább fordított szocializáció megy végbe. A kinyílt világnak és mobil kommunikációnak köszönhetően már nem az idősek tanítják a fiatalokat, hanem fordítva. A Protestáns hősök könyvtrilógia elsősorban egyetemistáknak szól, akiket arra figyelmeztetett a szerkesztő-kiadó, hogy ne csak az internetről, saját kortársaiktól is tájékozódjanak. Ne vessék el a digitális kor előttről, az elődöktől származó tudást!

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!