Debrecen hírei

2018.09.20. 08:40

Világűr szavakból, kockából

Debrecen - Mit mond egy slammernek a SPACE? Mekkora lehet az űr a szavak között?

Debrecen - Mit mond egy slammernek a SPACE? Mekkora lehet az űr a szavak között?

Izgalmas programot szerveznek a Sesztina Galéria aktuális kiállításához kötődően szeptember 29-én, 18 órától. A Bereznai Tamás és Deim Balázs SPACE című tárlatán látható alkotások szolgálnak majd témaalapul a slam poetry műfaj művelőinek. A [email protected] címen jelentkező szövegelők között előzetesen kisorsolják a műveket, amelyekről aztán megírhatják az előadandó, legfeljebb háromperces slamet. A versenyen indulók éves belépőt, művészeti könyveket nyerhetnek a MODEM jóvoltából. Az eseményre a belépés ingyenes.

Művészet és tudomány

A tárlat október 6-ig látogatható. Az egyik kiállító művész Bereznai Tamás (1983) médiaművész, aki a kockát ruházza fel élő tulajdonságokkal. A galéria ajánlója szerint videóprojekcióval anatómiai jellemzőket ad a térbeli alapformának. A geometrikus formában az élet illúzióját keltik a képsorok. Kísérletének célja, hogy egy videóműben megjelenítse a természet és az alkalmazott technika, a művészet és a tudomány átfedéseit. A másik alkotó Deim Balázs (1987) fotóművész. A Space című fotósorozat legújabb, 2017-ben készült munkája. Az érzékelés, a képzelet és a személyes emlékek dimenzióit összekötő projekt úgy értelmez újra hétköznapi tárgyakat és helyeket, hogy azok űrutazások bizonyítékaiként tűnnek fel. Így az egyszerű tárgyakból alkotott világűr képei egy privát, belső utazás dokumentációjává válnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!