Debrecen hírei

2018.09.17. 11:51

Súlyosabb ítéletet kapott az erőszakoskodó férfi

Debrecen, Hajdúsámson - A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet: az I. rendű vádlott szabadságvesztés büntetését és közügyektől eltiltását is 9 évre súlyosította.

Debrecen, Hajdúsámson - A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet: az I. rendű vádlott szabadságvesztés büntetését és közügyektől eltiltását is 9 évre súlyosította.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 márciusában J.R. I. rendű vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. J. R. M. II. rendű vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte - adta hírül a Debreceni Ítélőtábla.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett évek óta ismerték egymást Hajdúsámsonban, II. rendű vádlott a sértett között közelebbi kapcsolat is kezdett kialakulni. 2016 májusában I. és II. rendű vádlott együtt italozott. II. rendű vádlottnak előre megbeszélt randevúja volt a kiskorú sértettel, azonban a találkozón mindkét vádlott megjelent ittas állapotban. A sértett csak II. rendű vádlottra számított, de nem gyanakodott és mindhárman elmentek egy lakatlan faházhoz. Ott folytatták az italozást, a vádlottak unszolására a sértett is ivott a borból.

A lány az ital hatására rosszul lett, már felállni sem bírt. Kis idő elteltével I. rendű vádlott vetkőztetni kezdte a sértettet, aki ugyan azonnal rászólt, hogy ezt ne tegye, védekezni is próbált, II. rendű vádlott azonban lefogta a lányt és I. rendű vádlott megerőszakolta. Az esti órákban átvitték a lányt egy másik faházba, ahol I. rendű vádlott újra erőszakoskodott a sértettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!