Debrecen hírei

2018.09.04. 17:32

Ősz ide vagy oda, még hetekig strandolhatunk

Hajdú-Bihar - Itt a szeptember, vége a fürdőszezonnak? Sokan ezt hihették – eddig.

Hajdú-Bihar - Itt a szeptember, vége a fürdőszezonnak? Sokan ezt hihették – eddig.

  • Aki nem a Balatonon nyaralt, a környező strandfürdőkön, a természetben, tó- vagy folyóparton hűsítette magát a július közepétől augusztus végéig tartó kánikulában.
  • Bár a vénasszonyok nyara még előttünk áll, a hagyományok szerint szeptember elsején a legtöbb strand bezárja kapuit.
  • A májusi kora nyári időjárást követően júniusban – a csapadékos, változékony idő miatt – kiürültek a fürdőhelyek megyénkben.
  • A Debrecenben élők idén a nagyerdei strand helyett más lehetőséget kerestek a legmelegebb napokon. Hajdú-Bihar megye kedvelt fürdőhelyeinek üzemeltetőit arról kérdeztük, hová indulhatunk el szeptemberben, ha strandolni szeretnénk.
  • – Hajdúszoboszlón teljes kapacitással várjuk a fürdőzőket egészen szeptember 16-ig, csökkentett medenceszámmal pedig októberben várjuk az őszi strandlátogatókat – mondta Czeglédi Gyula, a hajdúszoboszlói Hungarospa ügyvezetője. – Az Alföld szerencsés időjárásának és a munkánknak köszönhetően elmondható, hogy a mindenkori legmagasabb látogatószámmal zár idén a Hungarospa Hajdúszoboszló. A változékony időjárás miatt a vendégforgalom sajnos nem volt kiegyensúlyozott, de mindent megtettünk, hogy a legforgalmasabb időszakban a vendéglátás, a biztonság és a higiénia is kielégítse a strandlátogatók igényeit. A július közepétől augusztus végéig tartó időszakban több mint 15 ezer látogatónk volt naponta, és tíz olyan napot is számoltunk, ahol a vendégek száma meghaladta a húszezret – tette hozzá.

    Nem panaszkodhatnak

    – A berettyóújfalui strand szintén látogatható ősz végéig, a fedett uszoda pedig idén is egész évben várja a látogatókat – tájékoztatott Bondár Sándor, a Berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand és Termálfürdő fenntartója. Annak ellenére, hogy a nyár nagyon változékonyan indult, és eleinte rengeteg eső esett, nem panaszkodhatunk. Még nem számoltuk össze az idei nyári szezon látogatóit, de biztos vagyok abban, hogy az augusztus végi, szeptember eleji időszak látogatói száma meghaladta a várakozásainkat – mondta az ügyvezető.

    Az esőzések után…

    – Püspökladányban a nyár eleji változékony időjárás miatt nagyon gyengén indult a fürdőszezon – árulta el Varga Lajos, a Sárrét Kincse Püspökladányi Gyógy- és Strandfürdő vezetője. – Annak ellenére, hogy a látogatók száma a leforróbb napokon az ezret is meghaladta, sikerült a megfelelő színvonalat biztosítanunk. Abban reménykedünk, hogy a nyári meleg akár ősz végéig kitarthat, és így a vártnak megfelelően alakul majd a szezonvégi zárásunk - tette hozzá.

    Családias hangulatra vágynak

    – Nagyon sok debreceni választotta idén nyáron a hajdúböszörményi Bocskai Strand- és Gyógyfürdő szolgáltatásait – tudtuk meg Magyar Tamás igazgatótól. A látogatóink fele a cívisvárosból érkezik, hiszen sokakat vonz az a csaknem 26 hektárnyi terület, amely a strandlátogatók kényelmét hivatott kiszolgálni. A hangulatos, családias légkör mellett közkedvelt a fürdő termálvize is. A hűvösen, borúsan induló nyár után a mi strandunk is egyre több telt házas napot számolhatott meg – összegzett a fürdő igazgatója.

    Az újdonságok vonzzák a közönséget

    – A Kabai Városi Gyógyfürdő a hagyományoknak megfelelően idén is majáliskor nyitotta meg kapuit, így a korán érkezett meleg miatt már májusban is nagy forgalmunk volt – magyarázza Borbély Alfréd, a kabai Városi Fürdő ügyvezetője. A júniusi esőzések és rossz idő ellenére sikerült elérnünk a csaknem 25 ezer fős látogatottságot. A fürdő idei fejlesztéseinek köszönhetően sokkal többen fürödtek idén a kabai strandon, mint az elmúlt években. Különösen vonzó volt az idei szezonban az újonnan kialakított látványkonyha és a felújított vendéglátó egységek. Szeptember 30-ig nyári, október 1-től téli nyitva tartás szerint várják munkatársaink a strandolni és gyógyulni vágyókat – magyarázta Borbély Alfréd.

    SZD

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!