Debrecen hírei

2018.09.20. 08:19

Már felolvasva népszerű volt, így színre viszik

Debrecen - Felolvasószínházzal, író-olvasó találkozóval készülnek a magyar dráma napjára.

Debrecen - Felolvasószínházzal, író-olvasó találkozóval készülnek a magyar dráma napjára.

Kovács Dominik és Kovács Viktor, az idén műsorra tűzött monodráma, a Mintapinty szerzői lesznek a Csokonai Színház vendégei Oláh Zsuzsa színművész közreműködésével szeptember 21-én (pénteken) 17 órától. Mint az a teátrum közleményéből kiderül, a testvérpárra már középiskolás korukban felfigyeltek az irodalmi, kulturális folyóiratok, lapok szerkesztői. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészhallgatói.

Ismerős ifjak

A Csokonai Színház közönsége már találkozhatott velük a tavalyi DESZKA Fesztiválon. A Nyílt Fórum, a Dramaturgok Céhe tagságából alakult, 15 fős dramaturgstáb karolta fel a tehetséges szerzőket egy drámafejlesztési pályázaton. Ennek részeként az akkor még alakulóban lévő Mintapintyből Oláh Zsuzsa színművész olvasott fel a fesztivál résztvevőinek, s a produkció pozitív közönség-, illetve szakmai sikere okán a debreceni teátrum felvette repertoárjába a darabot Szabó K. István rendezésében.

Már próbálnak

A magyarországi és határon kívüli magyar drámairodalmat 1984 óta ünnepeljük szeptember 21-én. E napon 1883-ban tartották Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatóját a Nemzeti Színházban Paulay Ede rendezésében. A magyar dráma napján a Horváth Árpád Stúdiószínházban a fiatal szerzőket nemcsak az irodalomhoz, hanem a zenéhez fűződő szoros kapcsolatukról is faggatják majd, Oláh Zsuzsa pedig – aki már javában próbálja a Mintapintyet – a monodráma egy-egy rövid részlete mellett az ikerpár novelláival is megismerteti a közönséget. Az eseményen való részvétel ingyenes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!