Debrecen hírei

2018.09.25. 13:04

Filmrajongó szerzőt ismert el a kulturális portál a saját ünnepén

Debrecen - Varga Ákos érdemelte ki először a KULTer stART díjat.

Debrecen - Varga Ákos érdemelte ki először a KULTer stART díjat.

Az elismerést nyolcadik születésnapja alkalmából alapították a kortárs kultúrportál munkatársai. Ahogyan arról a KULTer.hu cikkében olvashatunk, a szerkesztőség kezdettől fontos feladatnak tartotta, hogy segítsék a fiatal kritikus- és szépírógeneráció képviselőinek indulását. Négy rovatvezető két-két 30 év alatti szerzőt jelölt: Benke Andrást, Berényi Csabát, Bokor Krisztiánt, Kerber Balázst, Mikoly Zoltánt, Nagy Hajnal Csillát, Ruzsonyi Gergelyt és Varga Ákost. A nyolctagú szerkesztőség közülük választott.

Elhivatott filmforgalmazó

Varga Ákos 1991-ben született, a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar, valamint filmelmélet-filmtörténet alapszakon 2014-ben, majd pedig ugyanott vizuális kultúratudomány mesterszakon 2016-ban. Rövid ideig televíziós műsorszerkesztőként dolgozott, jelenleg pedig a Viacom egyik csatornájának programszerkesztőjeként tevékenykedik. Szabadidejében elhivatott szabadúszó filmforgalmazó és a KULTer.hu állandó szerzője 2015 óta. Problémaérzékeny felvetéseihez mindig magabiztos szakmaiság társul.

Díjátadó, félévnyitó

A portál 8. születésnapján, szeptember 25-én (kedd) 20 órától a debreceni Nagyerdei Víztorony H2O Galériájában Áfra János főszerkesztő adja át a stART díjat, mely olvasó felajánlásból összegyűlt százezer forintot, Tamus István értékes akvarellfestményét, a könyveket és a budapesti Trafóba szóló bérletet foglalja magába. A félévnyitó KULT­erdő programon ma este Váradi Nagy Péter beszélget a filmkritikussal. Majd felolvasnak verseikből a portál fiatal szerzői, Kósa Eszter, Kovács Edward, Juhász Tibor, Papp Gréta és Szegedi Eszter a 100 ezer költő a változásért című nemzetközi programsorozathoz kapcsolódva. A belépés ingyenes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!