Debrecen hírei

2018.09.05. 10:29

Aszfaltozás: az Őz utca is sorra kerül

Debrecen - Több utcát is leaszfaltoztak mostanában a keleti városrészben található Biharikertben.

Debrecen - Több utcát is leaszfaltoztak mostanában a keleti városrészben található Biharikertben.

Az egyik ilyen a Szarvas utca, a másik az Új utca, ahol összesen 714 méternyi szilárd burkolatot építettek. Ezek kapcsán kérdezte egy Őz utcában élő olvasónk, hogy mikor fejezik be az Őz utca burkolását, ahol még a Vadliba utcától a Dévai utcáig bő 200 méteren hiányzik az aszfalt.

Útépítésekre 750 millió

A kérdésre Kovács István, a környék önkormányzati képviselője azt válaszolta lapunknak, hogy az Új Főnix Terv keretében kiemelt figyelmet fordítanak a városi közlekedés feltételeinek folyamatos javítására. 2018-ban a költségvetésben 750 millió forintot irányoztak elő szilárd burkolatú utak építésére.

A szóban forgó 7-es körzetben idén 3 utcát aszfaltoznak le, amelyekre 90 millió forintot költenek.

Amint lesz anyagi fedezet

Több utca állapotát stabilizálással, felülterítéssel javítja az önkormányzat. Erre a körzetben 5 millió 450 ezer forintot szánnak. A következő években – ahogyan lesz rá anyagi fedezet – további utcákat is leaszfaltoznak a Biharikertben. Ezek közé tartozik az Őz utca is – tette hozzá Kovács István.

OCs


[related-post post_id="3966427"]

[related-post post_id="3944097"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!