Debrecen hírei

2018.09.22. 15:03

A háromszög drámája

Debrecen - Már próbálnak a Csokonai Színház évadának második bemutatójára, a Júlia kisasszonyra.

Debrecen - Már próbálnak a Csokonai Színház évadának második bemutatójára, a Júlia kisasszonyra.

Strindberg egyfelvonásosát Jeles András Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező állítja színpadra. Júlia kisasszony, Jan, az inas és Kristin, a szakácsnő szerelmi háromszögének történetét olyan szenvedéllyel és bátorsággal fogalmazta meg a 19. századi svéd drámaíró, hogy a maga korában először betiltották, és csak évekkel később hódította meg a világ színpadait – olvasható a debreceni teátrum közleményében.

Jeles András arról beszélt az olvasópróbán, hogy olykor érdemes leásni az alapokig, meg kell nézni, hogy mi rejtőzik az emberben. Strindberg darabja erre az alászállásra kalandos és torokszorító alkalmat kínál: a dráma látomásszerű erővel vonultatja föl előttünk a szexuális elragadottság örvényében sodródó emberi lény fel-fellobbanó boldogságát, lélek, illetve test kísértéseit, megaláztatásait.

Az évad első premierje a Bonnie & Clyde lesz pénteken, majd október közepén az említett dráma, melynek szerepeit Móga Piroska (Júlia kisasszony), Mészáros Tibor (Jan) és a Csokonai Színházba frissen szerződtetett Hajdu Imelda (Kristin) játsszák.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!