Debrecen hírei

2018.08.11. 13:20

Vendégségben az izraeli nagykövet

Debrecen - A novemberi szuperkoncertre a diplomatát is meghívták.

Debrecen - A novemberi szuperkoncertre a diplomatát is meghívták.

Yossy Amrani, Izrael államának magyarországi nagykövete július 26-án ismét meglátogatta a Debreceni Zsidó Hitközséget. A magas rangú vendéget Horovitz Tamás, a Hitközség elnöke fogadta. A baráti jellegű megbeszélésen a Nagykövet elmondta, hogy Orbán Viktor magyar és Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnökök izraeli találkozója megerősítette a két ország vezetője és országaik közötti jó kapcsolatot, mely napjainkban soha nem látott szintet ért el.

A Dzsh.hu beszámolója szerint téma volt a hitközség és a nagykövetség együttműködési lehetősége, mely elsősorban sport- és kulturális területre terjed ki. Horovitz Tamás örömmel tájékoztatta Izrael Állam magyarországi nagykövetét arról, hogy a 2019-es Maccabi Európa Játékok megrendezéséhez – Budapest mellett – Debrecen is jelentkezett helyszínként. A kiemelkedő eseményre a kóser étkezést a Debreceni Zsidó Hitközség maradéktalanul tudja biztosítani a technikai feltételekkel együtt.

Izrael alapításának 70. évfordulójára november 15-én a hitközség nagyszabású kultúrestet rendez, melyen a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band lép fel. Yossy Amrani nagykövet ígéretet tett a koncerten való részvételre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!