Debrecen hírei

2018.08.21. 16:30

Újabb világranglistán a Debreceni Egyetem

Debrecen - Idén első alkalommal a Debreceni Egyetem (DE) is bekerült a legjobb ezer közé az Academic Ranking of World Universities (ARWU) világranglistájára. A kínai lajstrom elsősorban a tudományos eredmények terjesztésére helyezi a hangsúlyt – olvasható az <a href="http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20180816_de-felkerult-sanghaj-rangsorra" target="_blank">unideb.hu</a> portálon.

Debrecen - Idén első alkalommal a Debreceni Egyetem (DE) is bekerült a legjobb ezer közé az Academic Ranking of World Universities (ARWU) világranglistájára. A kínai lajstrom elsősorban a tudományos eredmények terjesztésére helyezi a hangsúlyt – olvasható az unideb.hu portálon.

A lista elkészítéséhez a szakemberek több mint 1200 felsőoktatási intézményt vizsgálnak meg, ebből kezdetben egy 500-as, tavaly már 800-as rangsort állítottak össze. Az idei évben a legjobb 1000 egyetemet írták össze. Az ARWU elsősorban a kutatóegyetemek körében vált a globális teljesítmény mérésének egyik népszerű mutatójává.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!