Debrecen hírei

2018.08.26. 10:54

Számos esetben riasztották a tűzoltókat

Hajdú-Bihar - Darazsak, tűz, baleset és vihar miatt is vonulniuk kellett szombaton a megyei tűzoltóknak. Ügyeleti hírek.

Hajdú-Bihar - Darazsak, tűz, baleset és vihar miatt is vonulniuk kellett szombaton a megyei tűzoltóknak. Ügyeleti hírek.

Szombat délelőtt két személygépkocsi ütközött össze Debrecenben, a Pallagi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat pedig a gépkocsik vezetőjét kórházba szállította.

Kabán, a Kert utcában egy lakóház egyik szobájába darazsak költöztek, az ott élő idős embert veszélyeztették a rovarok. A kabai önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és motoros láncfűrész segítségével a födémet megbontották, majd egy méhész a darazsakat eltávolította. Az épület lakható maradt.

Oszlopon lehelyezett transzformátor gyulladt ki tegnap délelőtt a debreceni Tisza utcában. Az áramszolgáltató szakemberei a tüzet kézi tűzoltó készülékkel eloltották. A helyszínre a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik a területet biztosították, amíg a szakemberek a munkálatokat végezték. Az érintet terület áramszolgáltatása késő estére helyreállt.

Öt méteres fenyőfa egyik ága lehasadt Hajdúszoboszlóban, a Pávay-Vajna utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a faágat kézi erővel távolították el.

Komádiban, a Dózsa György utcában egy fűzfa a vihar miatt az úttestre dőlt, az utat teljesen elzárta. A komádi önkormányzati tűzoltók láncfűrésszel és kéziszerszámokkal a fát feldarabolták és megszüntették a forgalmi akadályt.

Egy személygépkocsi árokba hajtott tegnap délután Hajdúhadház közelében a 354-es számú úton. A balmazújvárosi és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik a járművet átvizsgálták, majd áramtalanították azt. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Lánghegesztés közben egy vezeték eltört, amely következtében lángok csaptak fel Debrecenben, a Haláp tanyán. A debreceni hivatásos tűzoltókat valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották, akik a területet biztosították valamint tűzeseti helyszíni szemlét folytattak le az eset után. A tűzben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Késő délután Komádi külterületén egy nagyméretű fa az úttestre dőlt, ezért a komádi önkormányzati tűzoltók kézi erővel eltávolították a fát.

Tizenöt méteres szilfa kettéhasadt tegnap kora este Mezősason, a Nagy Sándor utcában. A fa egy kapura és egy villanyvezetékre borult. Az áramszolgáltató a vezeték feszültségmentesítését elvégezte, így a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrésszel eltávolították.

Késő este a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották tűzhöz. Balmazújvároson, a Csokonai utcában két négyzetméteres területen égett a száraz avar, melyet a tűzoltók egy vízsugárral oltottak el.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!