Debrecen hírei

2018.08.26. 13:27

Kinyitotta kapuit a Vojtina Bábszínház

Debrecen - Az időjárás ellenére is nagyon sokan ellátogattak az előadásokra.

Debrecen - Az időjárás ellenére is nagyon sokan ellátogattak az előadásokra.

A Vojtina Bábszínház az időjárás ellenére is kinyitotta kapuit, igaz, az eső miatt a Nagytemplom mögötti Emlékkert helyett a házon belül rendezték meg az eseményt. Idén is sokan érkeztek az eseményre, kicsik és nagyok egyaránt várták, hogy elkezdődjenek az előadások. Asbóth Anikó igazgatótól megtudhattuk, hogy hiába a színház falai között lett megtartva a rendezvény, ugyanazt a programsorozatot tudták követni, amit előre terveztek.

– Igaz, eredetileg az Emlékkertbe terveztünk megvalósítani az előadásokat, de az időjárás közbeszólt, azonban csak azokat a játékokat nem tudjuk bent játszani, amelyek nagyon nagy magassághoz vagy egyébhez kötöttek. Azokat a programokat terveztük bentre is, amelyekben benne vannak az évadízelítők, és mindig hívunk vendégeket is erre az évadnyitó napra. A ház összes tereiben zajlanak játékok, művészeti foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, rajzolhatnak, és mindenféle építő, kreativitást igénylő játékokat találtunk ki erre az alkalomra. Az emeleti játszószínház előterében van egy kis babusgató sarkunk, ott lehet egy kicsit elidőzni az apróbb népekkel, s a játszószínházunk a fönti kamarateremben ugyancsak játékokkal várja a gyerekeket – mondta Asbóth Anikó.

A jövőben számtalan érdekes és színes programmal készül a Vojtina Bábszínház, többek között Lápososi Terka bemutatásában az Aranyszőrű bárány előadással. Elkezdődnek a kiállítások, valamint egy interaktív játékkal is várják majd a családokat.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!