Debrecen hírei

2018.08.21. 08:56

Készítik a terveket a Csokonai Színház és a színészház teljes körű felújításához

Debrecen – A tervezőknek tíz hónapjuk van a munkára, a felújítás 2019-ben kezdődhet meg.

Debrecen – A tervezőknek tíz hónapjuk van a munkára, a felújítás 2019-ben kezdődhet meg.

Eredményesen zárult a Csokonai Színház és a színészház felújításának tervezésére kiírt közbeszerzési eljárás - áll az uft.hu közleményében. A felhívásra hét cég, illetve konzorcium jelentkezett. Közülük a debreceni Archiko Kft. és a nyíregyházi Tisza Építész Műterem Kft. ajánlata volt a legkedvezőbb. A cégek nettó 260 millió forintért vállalták a megbízást, ezzel pedig el is nyerték azt.

Időközben lejárt a szerződéskötési moratórium is, így a felek megkötötték a kontraktust. A teljes tervezésre a szerződés szerint tíz hónapja van a nyertesnek.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Modern Városok Program részeként 6 milliárd 350 millió forinttal támogatja a kormány a Csokonai Nemzeti Színház teljes körű felújítását. Később arról is döntés született, hogy nem a magyar állam egyik szervezete lesz a beruházó, hanem az önkormányzat, azaz Debrecen lesz a gazdája a Csokonai Színház felújításának.

A kiírás szerint a színház épületét az alagsortól a tetőig megújítják, ahogy a színháztechnikát is. Az ötszintes színészház is komplett felújításon esik majd át.

A következő évad előadásait még a Csokonai Színház épületében tartják meg. Az 1865-ben épült, romantikus stílusú színház felújításának kivitelezése 2019-ben kezdődhet el, a beruházás az Új Főnix Terv része.

Mint ismert, a Latinovits Színház ügyében is pozitív döntés született nemrégiben. Az évekkel korábban félbemaradt színházberuházás befejeződhet, miután a Románia-Magyarország határ menti együttműködési program keretében összesen 13 millió euró forrást nyertek a színház kivitelezését is magába foglaló kulturális pályázaton. A Latinovits Színház kivitelezésének befejezése 2021-re vagy 2022-re várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!