Debrecen hírei

2018.07.06. 10:58

Pénteken már élesben mérik, mit tud Hunor

Debrecen - A Debreceni Egyetem csapatának járműve átment a technikai vizsgálaton.

Debrecen - A Debreceni Egyetem csapatának járműve átment a technikai vizsgálaton.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karának diákjai már Londonban, a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban készülnek a hétvégi Shell Eco-marathon versenyre. A csapatoknak először a szakértők előtt kell bemutatniuk a járművüket, hogy az minden biztonsági és technikai előírásnak megfelel-e ahhoz, hogy a pályára léphessenek vele. A DE MK Team csütörtökön átment a vizsgálaton, így már a pályán is elkezdhetik tesztelni az autót, pénteken pedig már élesben mérik, hogy 1 kWh energiával mennyi utat tesz meg a csapat járműve.

Az ország egyik legenergiahatékonyabb járművével, a tavaly óta továbbfejlesztett Hunorral készülnek a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatói az idei Shell Eco-maratonra. A világ vezető energiahatékonysági versenyét július 5-e és 8-a között rendezik Londonban.

A DE MK TEAM két éve indult először a névadó olajtársaság energiahatékonysági versenyén, melynek keretében a diákok egyedi, innovatív járműveket terveznek és építenek, majd rajthoz állnak, hogy kiderüljön, melyik képes a legnagyobb távot megtenni egy liter üzemanyaggal, vagy egyetlen kWh energiával – írja az unideb.hu portál. Ahogyan már beszámoltunk róla, a debreceni csapat tavaly is a teljes mértékben saját vezérlésű innovációjával nevezett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!