Debrecen hírei

2018.07.15. 16:06

Nem telhet el Zsuzsi születésnap ünneplés nélkül

Debrecen - Az idei évben nagy számban érkeztek a rendezvényre, kicsik és nagyok egyaránt.

Debrecen - Az idei évben nagy számban érkeztek a rendezvényre, kicsik és nagyok egyaránt.

A kisvasút idei születésnapját több százan megünnepelték a hétvégén, Zsuzsi vonat betöltötte a 136. éltévét. Az erdei vasút a nagyvárost elhagyva a természet világába nyújt betekintést, amit már évről évre megköszönünk Zsuzsinak. Kicsik és nagyok egyaránt érkeztek a Hármashegyaljára szombaton, hogy a kellőképpen megünnepeljék a kisvasutat. Színes programkínálat várta a látogatókat, koncertek és bemutatók tették érdekesebbé és szórakoztatóbbá a rendezvényt.

Kerek Laurától megtudhattuk, hogy az utóbbi 15-20 évben már hagyománnyá vált, hogy a Zsuzsi vonat születésnapját megtartsák. – Az idei évben egy nagyobb szabású rendezvényt terveztünk, ami valójában megvalósult, hiszen nagyon sokan ellátogattak a rendezvényre. Vonattal 360-an érkeztek, illetve autóval is körülbelül ilyen számban érkeztek kíváncsiskodók, ami igazán jó arány. A koncerteken számtalan érdeklődő volt, általában 16 óra után már kevesen szoktak lenni, de most az utolsó vonattal is majdnem 40 fő érkezett. A gyermekprogramok közül az óriásbuborék eregetés nagyon népszerű volt a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt. A gyerekeknek az íjászkodás nagy kedvencük volt, ráadásul úgy próbálhatták ki az íjakat, hogy Mátyás korabeli öltözetet ölthettek magukra.

Az egész napos rendezvényre minden korosztályból érkeztek, volt egy kislány az apukájával és a három testvérével, akik egyen pólóban érkeztek a születésnapi bulira, akikkel még a nagymamájuk is elkísért.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!