Debrecen hírei

2018.07.04. 17:09

Megszilárdult az út a Kisdobos utcában

Debrecen - Befejeződött a debreceni Kisdobos utca Alma utca és Pohl Ferenc utca közötti szakaszának korszerűsítése.

Debrecen - Befejeződött a debreceni Kisdobos utca Alma utca és Pohl Ferenc utca közötti szakaszának korszerűsítése.

– Régi adósságát törlesztette most a város azzal, hogy elkészült a Kisdobos utca leaszfaltozása – fogalmazott Komolay Szabolcs alpolgármester, a lencztelepi városrész önkormányzati képviselője a Kisdobos utcában szerdán tartott sajtótájékoztatóján. Elmondta: mivel meglehetősen keskeny utcáról van szó, bonyolult volt a beruházás előkészítése. Főleg az útba eső oszlopok áthelyezése okozott problémát. Az ivóvíz bekötéseket 36 helyen építették át ennek kapcsán. Az aszfaltozás végül 3,6 méteres szélességben, 400 hosszan valósult meg az Alma utca és a Pohl Ferenc utca között. A beruházás 43 millió forintba került.

Komolay Szabolcs emlékeztetett rá, hogy a Kertségi Fejlesztési Programban idén 750 millió forint áll rendelkezésre ilyen munkákra. Ebből eddig 322 milliót költöttek el, mely összeg a Szőlőskert utca, a Góhér utca, a Szitaköző köz és a Kisdobos utca leaszfaltozására volt elegendő. Jelenleg az Új utcában és a Szarvas utcában dolgoznak útépítők. Zajlik a Harsona utca és a Kismarja utca kivitelezőinek a kiválasztása. Idén további utcák leburkolását is tervezik – emelte ki az alpolgármester.

Hangsúlyozta, hogy 2016 óta azon debreceni utcák lakóinak, ahol ilyen munkák folynak, nem kell hozzájárulást fizetniük. A szükséges pénzt a város biztosítja.

OCs


A lakókkal kiegyezve

Komolay Szabolcs kérdésünkre kifejtette: a Kisdobos utcában azért alakítottak ki egyirányú, az Alma utca felé tartó forgalmi rendet, hogy az ott lakóknak már ne kelljen további területeket átadni az útnak. Az új burkolat olyan széles, amelyet még éppen megengednek jogszabályok.

Hozzátette: ezután viszont már csak úgy lehet változtatni az ingatlanokon, ha a tulajdonosok a szabályozási tervnek megfelelően helyezik el kerítésüket. Ellenkező esetben nem fognak építési engedélyt kapni. – Biztos vagyok benne, hogy a Kisdobos utca képe a következő egy, másfél évben átalakul, sokkal rendezettebbé, szebbé válik – jelentette ki az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!