Debrecen hírei

2018.07.01. 08:50

Magyar innovációval hódít a debreceni üzletember

Debrecen - Hamarosan dönthetünk, hogy megesszük, vagy kidobjuk a szívószálat.

Debrecen - Hamarosan dönthetünk, hogy megesszük, vagy kidobjuk a szívószálat.

Ahogy a világ minden pontján, Európában is egyre gyakrabban próbálják felhívni az emberek figyelmét a környezettudatos életmódra. Ez alól Nagy-Britannia sem kivétel, ezért a szigetország vezetői 2025-re teljesen betiltanák a plasztik poharak, szívószálak vagy egyéb műanyag termékek használatát. Ezek közül a szemétben a szívószálak és a fültisztító pálcikák teszik ki a legnagyobb mennyiséget; a statisztikák szerint ez a szám eléri a 21,7 milliárd darabot.

Havonta hatmillió

A tervezett döntésre reagálva a debreceni üzletember és édességgyáros, Felföldi József úgy tűnik, megtalálta a megoldást. – Nagy mennyiségben szállítok a szigetországba árucikkeket, és bizonyos forrásokból már hallottam a tervezetről, így nem lepett meg ez a kijelentés. Angliában és Magyarországon nagyjából egymillió gyerekhez jutnak el a termékeink havonta, ami körülbelül hatmillió szívószálat jelent. Éppen ezért, nem bízhattam a véletlenre a „B” terv kidolgozását sem – mondta Felföldi József.

Az ötletelés és fejlesztés eredménye egy kizárólag természetes anyagokból álló, ehető szívószál lett. Az ital elfogyasztása után el is rágcsálhatjuk, de mivel természetes úton lebomló anyagok alkotják, akkor sem növeljük ökológiai lábnyomunkat, ha kidobjuk”

– fogalmazott.

Finom és környezetbarát

A világon is egyedülállónak számító termék hamarosan a boltok polcaira kerülhet, jelenleg még elbírálás alatt áll.

– Árban nem lehet összehasonlítani a hagyományos és az ehető szívószálakat. Ezeket a szívószálakat minden szempontból megfelelő ár-érték arányban kell kínálnom, ezért igyekeztem minimálisra csökkenteni az előállítás költségeit. Felföldi József elmondta, az ízesítés miatt sem kell aggódni, az innovatív szívószál esetében ugyanis az ízek terén is széles kínálatot terveznek.

Tiszteljük a természetet!

Felföldi József maga is odafigyel, hogy környezettudatosan éljen. A családja körében már természetes ez a fajta életmód, a témával kapcsolatosan pedig közösségi oldalán is gyakran oszt meg tartalmakat.

Büntetni kellene a szemetelést, mint a kábítószerrel való kereskedést.”

Cselekedni kellene, és ez sajnos nem csak rajtam múlik. Én teszek a környezetemért, külön válogatom a hulladékokat. Újra és újra elszörnyedek a szeméthalmok láttán, hiszen civilizált emberek vagyunk, nem ezt kellene csinálnunk. Nagyon elszomorító. Tisztelni kellene a természetet, a csodálatos állat- és növényvilágot – hangsúlyozta.

- Nagy Dóra -


[related-post post_id="3834239"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!