Debrecen hírei

2018.07.25. 17:28

Figyelem, csalóka a Bán utcai terelőút!

Debrecen - Jónak látszik, de mégsem jó választás a Bán utca azoknak, akik a Déli sori terelés miatt kerülnek.

Debrecen - Jónak látszik, de mégsem jó választás a Bán utca azoknak, akik a Déli sori terelés miatt kerülnek.

Az elavult távhővezeték cseréje miatt néhány napja teljes szélességében lezárták a debreceni Déli sor egy kisebb szakaszát, középtájon, a vasúti sínek alatt átvezető gyalogos aluljárónál. A belváros felől érkező autósok zöme a felbontásnál így most megáll, majd a helyzetet felmérve a parkon keresztül jobbra, a Bán utcára kanyarodik, arra igyekeznek kerülőutat találni.

Nem lehet beférni a kanyarban

Egyik ott élő olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy ez nem jó választás. A Bán utcát egyrészt hivatalosan már lezárták a Déli sor felől. Másrészt az utca néhány száz méter után összeszűkül. Sőt a Herceg utcánál egy behajtani tilos tábla miatt nem lehet tovább egyenesen, a Szoboszlói út felé haladni.

A kötelező haladási irány tábla jobbra, a még keskenyebb Herczeg utcába terel. Csakhogy ezen a sarkon olyan kicsi a hely, hogy a teherautók, kamionok többsége nem fér el. Így a nagy járművek tolatni kezdenek, amit a mögöttük haladók nem mindig vesznek jó néven.

Az elmúlt napokban gyakoriak voltak emiatt a dudálások, időnként hangos szóváltás is kialakult.

A Vargakert utca jó lehetne

Olvasónk szerint a Déli sorról ideiglenes jelzőtáblákkal a Bán utcával párhuzamos (a Nagyállomáshoz közelebbi) Vargakert utcába kellene terelni a forgalmat, amely egyenesen átvezet a Szoboszlói útra. Erre az átmeneti időre pedig le kellene takarni a Vargakert utca elején található teherautóval behajtani tilos táblát.

A Déli soron várhatóan szeptember végéig tart majd a lezárás.

OCs


[related-post post_id="3911271"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!