Debrecen hírei

2018.07.04. 13:02

Fellélegezhetnek a Vágóhíd utcán közlekedők

Debrecen - Befejeződtek az aszfaltozási munkálatok Debrecen egyik legforgalmasabb útszakaszán.

Debrecen - Befejeződtek az aszfaltozási munkálatok Debrecen egyik legforgalmasabb útszakaszán.

- A tervezettnél néhány nappal később ugyan, de a végéhez ért a Vágóhíd utca felújítása, így már csak lokális forgalomkorlátozásra kell számítani – válaszolta a Napló kérdésére Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Kft. Hajdú-Bihar megyei igazgatója.

– A legfőbb munkálatokat, az út és a buszmegállók öbleinek aszfaltozását befejeztük, már csak a kapubejárók és az útcsatlakozások szintbehozása és az útburkolati jelek felfestése maradt hátra. Ezek miatt viszont már nem lesz érvényben útlezárás, forgalomirányítás, mindössze lokális, rövid idejű korlátozásokra lehet majd számítani. A sebességkorlátozás és az előzési tilalom azonban még érvényben lesz, hiszen az úttest mentén tovább folynak a munkálatok – hangsúlyozta az igazgató.

Az útburkolati jeleket a későbbiekben, a jövő hét folyamán festik fel. Szoták Zoltán elmondta, ezzel azért kell várni, mert a friss aszfalt legfelső, bitumenes részét a forgalomnak és az időjárásnak „koptatnia” kell. Ha már most felfestenék a jelzéseket, akkor azok a legfelső réteggel együtt lekophatnának.

BR


[related-post post_id="3911271"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!