Debrecen hírei

2018.07.22. 11:02

Csobbanás a szünidőben, akár időjárástól függetlenül is

Hajdú-Bihar - A biztonságot szakképzett úszómesterek is segítenek megőrizni.

Hajdú-Bihar - A biztonságot szakképzett úszómesterek is segítenek megőrizni.

Napsütés, kánikula, kikapcsolódás és fürdőzés: nyáron sokan vágynak arra, hogy egy jó fürdőzőhelyen a hűsítő vízbe csobbanhassanak.

Mivel a nagyerdei Aquaticum strandrészét felújítják, ott csak a mediterrán élmény- és termálfürdő használható most. – A Nagyerdei Strandfürdő fejlesztési projektje miatt idén a strandszolgáltatás nélkül kellett nekivágnunk a nyári idénynek, mely nagy kiesés a szolgáltatási szegmensünkből. Ennek ellentételezéséül azonban vendégeinket rövid időn belül már egy, a kor elvárásainak megfelelő szabadtéri fürdővel fogadhatjuk – mondta el a Napló érdeklődésére Fekete József, az Aquaticum SPA fürdőszolgáltatási divízióvezetője.

Évi 600 ezer fürdőző

A strandfürdő hiányát a komplexum többi fürdőegységének kiszélesített szolgáltatási palettájával próbálják kompenzálni. Mindkét nagy fürdőegységben (termálfürdő, mediterrán élményfürdő) jelentős vendégforgalom-növekedés érzékelhető, mely különösen az Aquaticum Termálfürdő területén szembetűnő. A termálfürdő kültéri medencéje körül megújították, és jelentősen növelték a kényelmes nyári bútorzatok számát. Az élményfürdő nyári táboroknak, csoportoknak is helyet ad.

– Az Aquaticum SPA fürdőegységei éves szinten mintegy 600 ezer embernek nyújtanak fürdőzési, szórakozási és gyógyulási lehetőséget. Az élményfürdő főszezonja júniustól augusztus végéig tart, és a decemberi forgalom is minden évben erős. Ezekben az időszakokban az éves forgalom mintegy 50 százaléka bonyolódik le. Az idei szezonban is színes programokkal várjuk a vendégeket, például éjszakai fürdőzéssel és gyerekprogramokkal – tette hozzá az igazgató.

Csendesen, de felelősséggel

A fürdőkben történő esetleges balesetek, sérülések kapcsán Fekete József hangsúlyozta: egységeikben szakképzett elsősegélynyújtók, úszó- és uszodamesterek látnak el szolgálatot a szerencsétlenségek elkerülése érdekében. Fő feladatuk a megelőzés, azaz kiszűrni a potenciális veszélyforrásokat tárgyi és személyi vonatkozásban egyaránt.

A hűvösebb időben a fedett fürdőkben több a vendég, mint nyáron általában | Fotó: Derencsényi István

– Az ezt ellátó kollégáink munkája „csendes”, de annál felelősségteljesebb és összetettebb – hangsúlyozta a szakember. – Munkatársaink kiváló felkészültségének köszönhetően tényleges vízből mentés a legritkább esetben szükséges.

Az utolsó újraélesztés még 2014-ben történt az akkor még üzemelő strandfürdőben, ahol egy 4 éves kisgyermeket kellett mellkaskompresszióban részesíteni.

A csökkenés kompenzálása

– Rengetegen érkeznek hozzánk, fürdőszolgáltatást nyújtó létesítményeink (gyógyfürdő, strandfürdő, Aqua-Palace, Aquapark és uszoda) július 15-ig összesen 706 ezer látogatót fogadtak. A július közepéig mért fürdővendég-forgalmunk 6 százalékkal magasabb volt az előző évinél, de az év meghatározó vendégforgalma júliusban és augusztusban generálódik leginkább – tájékoztatott a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum menedzsere, Szilágyi Zsuzsa.

A kedvezőtlen júniusi időjárás hatása leginkább az Aquapark vendégforgalmában mutatkozott meg, itt eddig 5,5 százalékkal kevesebb vendéget fogadtunk, mint az előző évben. A nyaralás megmentője az Aqua-Palace fedett élményfürdő, mely a vendégforgalom csaknem 12 százalékos emelkedésével kompenzálta a csökkenést”

– mondta a menedzser.

Első a biztonságos fürdőzés

Felelőtlenség, önfeledt fürdőhasználat, úszástudás hiánya és a szabályok be nem tartása – ezek vezethetnek egy fürdőzés során balesethez, sérüléshez. Szilágyi Zsuzsa kiemelte, hogy a fürdő minden egységében van elsősegélynyújtó helyiség, ahol szakképzett mentőtisztek dolgoznak a hét minden napján. Ezen felül minden úszó- és uszodamester rendelkezik elméleti és gyakorlati képesítéssel, elsősegélynyújtó tudással.

– Célunk a megelőzés, hogy ne történjen baleset. Utoljára rosszullét miatt kellett életet mentenünk. Mindenkinek felelőssége tudatában, az előírásoknak megfelelően kellene fürdőznie – hangsúlyozta a szakember.

- Szilágyi Zsófia -


Rokonok és babaúszás

– Jól érezzük magunkat, nem sűrűn járunk ide, mivel Győrből jöttünk rokonokat látogatni. A fürdőben először vagyunk, de eddig tetszik – mondta érdeklődésünkre Hettinger Tamás, a debreceni Aquaticumban tett látogatásunk során.

– Az utóbbi három évben nem voltam egyszer sem, hisz van egy kisgyermekünk, akit most hoztuk el először. Eddig nagyon tetszik, élvezzük az ittlétet, és a következő egy-két napot is itt töltjük majd el – mesélte Kozlok Attila.

– Nagyon jól érezzük magunkat, minden héten ide járunk babaúszásra. Szeretjük ezt a helyet, megfelelőek a higiéniai állapotok, és az úszóoktató is nagyon profi – közölte Tatár-Györe Katalin.


[related-post post_id="3928564"]

[related-post post_id="3928619"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!