Debrecen hírei

2018.07.02. 14:42

A közösségi közlekedés is fejlesztésre számíthat

Debrecen - A települések külterületeinek javítására is támogatják majd.

Debrecen - A települések külterületeinek javítására is támogatják majd.

Támogatja a megyei jogú városok fejlesztését és projektjeik bővítését az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Palkovics László miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetsége képviselőivel tartott egyeztetés után elmondta, az ITM sok ponton részt vesz a városok további fejlesztésében. Szita Károly, a szövetség elnöke hozzátette: a megyei jogú városokban energiahatékonysági beruházások lesznek, s a tárca céljai között van a közösségi és a légi közlekedés fejlesztése is. Papp László polgármester szerint ezen a területen Debrecen az első, hiszen az ország és a régió legdinamikusabban növekvő légikikötőjének a Debreceni Repülőtér számít.

Modern Városok Program

Palkovics László kiemelte a közintézmények energetikai fejlesztéseinek felgyorsítását és a tömegközlekedés átalakítását és utasbarát rendszerré alakítását is. Az egyetemek és szakképző központokat működtető önkormányzatok az „okosváros” fejlesztésekben is segítséget kapnak.

A 3500 milliárd forint értékű Modern Városok Program a települések mellett a külterületek fejlődését is támogatni fogja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!